Erfgrens bepalen:

Kadastrale kaart met maatvoering

Je wilt weten waar de erfgrens ligt van jouw tuin? Zuidema Schuttingen helpt jou graag!

Als je een schutting wilt (laten) plaatsen, dan is het handig om te weten waar de erfgrens ligt. Wellicht heb je niet het gehele overzicht over de tuin. Misschien heb je vragen als: staat de huidige haag of schutting die weg moet wel op de grens?

Wij bieden je de mogelijkheid om direct inzicht te krijgen in de kadastrale kaart met maatvoering van jouw perceel of de grenzen van jouw tuin. Je kunt verschillende opties overwegen, namelijk:


  • Zelf opvragen
  • Grensreconstructie laten doen

Met deze opties krijg je duidelijkheid over de kadastrale kaart met maatvoering

Van jouw perceel, voorkom je conflicten met de buren over de erfgrens en houd je de rijdende rechter uit jouw tuin! 😊

Rapport maatvoering opvragen

Via Kadastrale kaart met maatvoering kun je eenvoudig een rapport opvragen. In dit rapport kun je zien hoe breed en lang jouw tuin is en kun je gemakkelijk zelf berekenen hoeveel meter schutting je nodig hebt. Ook krijg je de afstanden van de bebouwing tot de kadastrale grens, want dit is onmisbaar als je echt aan de slag gaat met jouw schutting.


Door de bijgeleverde coördinaten (RD-coördinaten en gps) heb je de mogelijkheid om de grenzen van jouw (toekomstige) perceel zelfstandig uit te zetten. Hiermee heb je direct inzichtelijk welke maten jouw perceel heeft en hoe de ligging van jouw tuin is.


Ons rapport ‘Kadastrale kaart met maatvoering’ en de daaraan gekoppelde online Perceelviewer maakt gebruik van de officiële informatie uit het Kadaster. De informatie is actueel en betrouwbaar. Door het rapport krijg je inzicht in de kadastrale grenzen en de gebouwen die bekend zijn bij de gemeente. Daarnaast geeft het inzicht in de omgeving dankzij de meegeleverde luchtfoto en wordt de kaart uiteraard op schaal geleverd.

Rapport Maatvoering Perceel

Maatvoering perceel

Welke informatie
ontvang je?

Nadat de bestelling is geplaatst, ontvang je het product ‘Kadastrale kaart met maatvoering’ als pdf-bestand direct per e-mail. In het bestand is ook de link opgenomen naar de Perceelviewer.

  • Kadastrale kaart met maten van jouw perceel
  • Afstanden van de bebouwing tot de kadastrale grens
  • Luchtfoto, zodat je de situatie van boven kunt bekijken
  • Coördinaten van de grenzen (gps en x/y)
  • Perceelviewer voor online afstand meten
  • Informatie direct vanuit Kadaster en gemeentelijke administratie
  • Kaart op schaal


Na het aanvragen van het rapport (Kadastrale kaart met maatvoering) heb je de juiste gegevens om zelf punten uit te zetten. Wil je dit liever laten doen? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt dan door een onafhankelijk landmeter een grensreconstructie uit laten voeren.

Wat is een grensreconstructie?

Bij een grensreconstructie plaatst een onafhankelijke landmeter piketpaaltjes op de erfgrens. Een landmeter doet dit op basis van de actuele gegevens uit het Kadaster, welke beschreven staan in het rapport kadastrale kaart met maatvoering. Na het plaatsen van de piketpaaltjes heb je inzichtelijk waar de kadastrale grens loopt.

Voor het uitvoeren van een betrouwbare grensreconstructie verwijzen we je graag naar Pedro Inframeten.

Klaar voor het plaatsen van een hout beton schutting

Heb je de maatvoering van jouw perceel zelf duidelijk of door een landmeter uit laten zetten?

Dan weet je waar je een schutting zou kunnen plaatsen voor een mooie erfafscheiding en ben je klaar voor het aanvragen van een offerte

>>> Stel je eigen hout beton schutting samen

Wil je toch liever dat onze collega even ter plekke komt kijken, de schutting komt inmeten en jou adviseert?

Dan kun je gebruikmaken van onze inmeetservice.

>>> Inmeetservice

Heb je andere vragen of wilt je meer weten?
Dan kun je ons bereiken op 0524-223477 of e-mailen naar info@zuidemaschuttingen.nl.