Schutting verzakt: alles over de oorzaken en oplossingen

Schutting verzakt: alles over de oorzaken en oplossingen

Wanneer de grond in de tuin verzakt kan het zijn dat jouw schutting ook verzakt. In dat geval staat jouw schutting er schots en scheef bij. Aangezien dit niet de bedoeling kan zijn ondersteunt Zuidema Schuttingen je bij het oplossen van dit probleem.

Het materiaal van de schutting

Als eerste is het goed om te weten dat een houten schutting een kortere levensduur kent dan een schutting van beton. Het hout van de schutting wordt makkelijk aangetast door vocht. Na verloop van tijd wordt het hout zacht waardoor het verzakt.

Een houten schutting kan bij het plaatsen een betere optie lijken qua prijs, op termijn heb je eerder schade aan de schutting. Je lijkt dus geld te besparen maar onderaan de streep is je schutting eerder aan vervanging.

Vaak gaan de materialen zoals beton een jaar of twintig mee. Als het gaat om het type hout varieert dit. Grenen hout is beter bestand tegen weersomstandigheden dan Douglas Hout.

Maar ondanks de goede materialen kan de schutting nog steeds verzakken.

De grond waarop is gebouwd

Een aspect wat meespeelt is de ondergrond waarop de schutting is neergezet. Is er bijvoorbeeld sprake van slechte drainage in de tuin waardoor er veel water blijft staan dan maak je de fundering van de schutting kwetsbaar. Zeker wanneer de basis van hout is. Het helpt ontzettend om de palen in beton neer te zetten, dit voorkomt dat de schutting verzakt in de grond.

Schuttingrenovatie

Je kunt kiezen om de schutting te laten herplaatsen door Zuidema Schuttingen. Wij zijn gespecialiseerd in schuttingrenovatie en het plaatsen van nieuwe schuttingen.

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen