Wat is een pasvak?

Wat is een pasvak?

Bij het plaatsen van een schutting wordt de afstand gemeten in standaardvakken en pasvakken. Zuidema Schuttingen informeert je over het hoe en waarom van een pasvak.

De indeling in pasvakken

Een schutting wordt doorgaans ingedeeld in vakken van 180 centimeter breed. Doordat dit standaardvakken zijn weet de schuttingbouwer hoeveel materiaal er nodig is. Maar wanneer een schutting bijvoorbeeld 15 meter breed is dient er speciaal pasvak gemaakt te worden van 150 centimeter. Dit is simpelweg omdat het laatste vak geen 180 centimeter breed kan zijn.

Voorbeeld van een berekening

Stel je hebt je in de tuin ruimte voor een schutting van 12 meter.

  • Uitgaande van schuttingdelen van 180 centimeter (1,8 m) betekent dit dat je 6 standaardvakken kunt vullen met schuttingdelen. 12 m / 1,8 m = 6,6666 Dit maakt dat er totaal van 10,8 meter gevuld is: 6 x 1,8 m = 10,8 m
  • Hier komen nog 8 palen (1 per schuttingdeel + 1 pasvak + beginpaal) bij. Dan kom je op 10,8 m + 0,8 m = 11,6 m.
  • Om de 12 meter ruimte te complementeren wordt er een pasvak van 40 centimeter (0,4 m) aan toegevoegd: 12 m – 11,6 m = 0,4 m

Maatwerk leveren

Dit pasvak (het laatste vak) is een vak waarbij de schuttingbouwer maatwerk dient te leveren. Ofwel hout wordt op maat gezaagd en betonplaten op maat geslepen.

Meetservice

Zuidema Schuttingen biedt je de gelegenheid gebruik te maken van de meetservice. Tegen een kleine vergoeding komen wij de maten opnemen van jouw terrein en de te plaatsen schutting. Voor het opmeten van een schutting wordt er gewerkt met standaardvakken en pasvakken.

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen