Een gaasscherm voor jouw schutting bestellen?

Een gaasscherm voor jouw schutting bestellen?

Ga duurzaam met een hout beton schutting met een gaasscherm. In vrijwel iedere Nederlandse tuin zul je een schutting als erfafscheiding tegenkomen. Wil jij ook een hout beton schutting in je tuin plaatsen? Of is je schutting aan vervanging toe? Dan is uiteraard de uitstraling van je schutting heel belangrijk, maar ook de duurzaamheid.

Een goede duurzame schutting gaat jarenlang mee en vergt weinig onderhoud. In Nederland wordt veel gebruik gemaakt van houten schuttingen. Afhankelijk van de gebruikte houtsoort, kan hout heel duurzaam zijn, maar er zijn meerdere factoren die hout minder duurzaam maken. Daarom is een hout beton schutting een prima en zeer duurzame schutting.

Wat is een hout beton schutting?

De naam zegt het al, een hout beton schutting bestaat uit zowel hout als beton. Juist de toevoeging van beton zorgt voor een uiterst duurzame schutting. Hoe ziet een hout beton schutting er dan eigenlijk uit? Op de plek waar de schutting wordt geplaatst, wordt een betonplaat in de grond gegraven. Op deze betonplaat rust de houten schutting. De schutting wordt ook nog eens ingeklemd en vastgemaakt aan twee betonpalen.

De betonpalen kunnen een sierelement hebben, zoals aflopend in een piramidepunt, een sierlijke bol of als je het sober wilt gehouden gewoon vlak. Voor extra bescherming van je houten schutting kun je ter afwerking een betonnen afdekkap laten plaatsen. Je houten schutting is hiermee volledig door beton omgeven en heeft hierdoor nauwelijks te lijden van de weersomstandigheden en vochtige grond.

Waarom een hout beton schutting?

Het is algemeen bekend dat hout en vocht geen goede combinatie zijn. Wanneer je een houten schutting direct op de grond plaatst, zal vocht in het hout trekken en krijg je al snel te maken met houtrot. Je houten schutting, waarvan je dacht dat deze lang mee zou kunnen, moet dan binnen korte tijd alweer vervangen worden.

Dit is de voornaamste reden voor het plaatsen van een hout beton schutting. Maar ook esthetisch is een hout beton schutting mooi en stijlvol om te zien.

Als je een standaard hout beton schutting niet mooi vindt, dan zijn er ook andere mogelijkheden. Een semi luxe of luxe hout beton schutting bijvoorbeeld. Hierbij kan gekozen worden voor beton in een andere kleur, zoals antraciet, wit of grijs en het beton kan voorzien worden van een motief. Je hout beton schutting zal niet meer saai ogen en een aanwinst voor je tuin zijn.

Wat is een gaasscherm en waarom zou je deze in een schutting zetten?

Een houten schutting bestaat veelal uit planken die horizontaal of verticaal geplaatst zijn. Bij een lange houten schutting kan dit nogal eens saai overkomen. Je kunt in plaats van een houten schutting met planken ook kiezen voor een gaasscherm.

Een gaasscherm is een metalen gaaswerk met omlijsting van grenenhout. Je kunt hiermee je volledige schutting van planken vervangen, maar ook kun je enkele gaasschermen tussen je dichte schutting zetten.

Gaasscherm voor jouw schutting bestellen

Het voordeel van een gaasscherm is dat je een open uitstraling verkrijgt en het gaaswerk is ideaal om beplanting doorheen te laten groeien. Je saaie houten schutting krijgt ineens een heel andere uitstraling. Je kunt ook kiezen voor een trellisscherm. Dit is een gaaswerk dat volledig van hout is. Een gaasscherm is verkrijgbaar in de standaard schuttingafmetingen 90×180 centimeter en 180×180 centimeter.

 

Een hout beton schutting met gaasscherm bij Zuidema Schuttingen

Bij Zuidema Schuttingen kun je terecht voor diverse soorten hout-betonschuttingen. Het is mogelijk om je nieuwe schutting door Zuidema Schuttingen laten plaatsen. Vooral als je niet handig bent, is het laten plaatsen van je hout beton schutting de ideale service en scheelt jou veel werk.

Maak het je daarom gemakkelijk en bestel je nieuwe schutting of gaasscherm in de webshop van Zuidema Schuttingen. Zo kun jij binnenkort al genieten van een prachtige nieuwe schutting.

Naar de webshop

Relevante artikelen:

Heb je deze artikelen al gelezen?

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen