Wat is Nobifix® of Nobifix-hout?

Wat is Nobifix® of Nobifix-hout?

Nobifix® is geen houtsoort, maar de naam van een vrij nieuw procedé waarmee het hout is verduurzaamd, vergelijkbaar met geïmpregneerd hout. Het resultaat is op hardhout lijkend hout wat mooi vergrijsd en veel langer meegaat.

Duurzaam hout

Duurzaam of duurzaamheid is een breed begrip, maar met betrekking op het produceren van iets, wil het zeggen dat de natuur geen blijvende schade ondervindt. We weten allemaal dat bomen belangrijk zijn voor het in stand houden van een goed klimaat, en dat hout tegenwoordig een keurmerk moet hebben, zoals bijvoorbeeld het FSC-keurmerk.

Soorten hout

Tuinhout moet lang meegaan, vandaar dat hiervoor vaak (tropisch) hardhout wordt gebruikt. Maar hardhout was en is nog steeds duur. Ook is het ecologisch niet altijd verantwoord en daarmee niet per definitie duurzaam, tenzij het een keurmerk heeft. Voor houtbeton-schuttingen worden onder andere de volgende soorten gebruikt:

 • Hardhout (tropisch): Bangkirai, Ipé, Kapur, Padoek
 • Naaldhout: Lariks, Douglas, Grenen

Van deze soorten wordt vooral grenenhout verduurzaamd zodat het langer meegaat, 15 tot 20 jaar.

Nobifix-hout

Nobifix-hout is hout van Europese naaldbomen wat een speciale behandeling heeft gehad. Hierdoor gaat het minimaal 25 jaar mee. Vergelijkbaar met sommige hardhoutsoorten dus. Kies je voor een milieuvriendelijk oplossing, dan ga je voor een schuttingscherm van Nobifix-hout. Deze hoef je niet te beitsen of schilderen. Het verduurzamen van het hout gebeurt met een speciaal procedé, waarbij onder een sterk vacuüm, de werkzame stoffen diep doordringen in het hout.

Wat is nobifix hout?

De grote voordelen van Nobifix-hout

 • Duurzaam: het hout wordt op gecertificeerde, verantwoorde wijze geproduceerd.
 • 100%  recyclebaar.
 • Gecertificeerd hout: FSC® of PEFC
 • Goedkoper dan hardhout, maar wel net zo goed, of zelfs beter.
 • Onderhoudsarm: Wanneer je geen tijd hebt om regelmatig de schutting te controleren en te onderhouden, is Nobifix-hout een goede keuze.
 • Bestand tegen houtrot, insecten en schimmels.
 • Lange levensduur: in de grond minimaal 20 jaar, bovengronds zelfs tot 30 jaar of langer.
 • Nobifix-hout is goed en eenvoudig te verwerken, te schilderen en voorboren is niet nodig.
 • Het hout geeft niet af en heeft ook geen hinderlijke geur.

Ben je op zoek duurzaam hout?

Ben je op zoek naar een alternatief voor het dure tropische hardhout voor de schutting? Denk dan eens aan Nobifix-hout, wat dezelfde eigenschappen heeft wat levensduur betreft, maar veel goedkoper én duurzamer is. Een fraaie hout-betonschutting met schuttingscherm van Nobifix-hout, wordt na verloop van tijd, een fraaie en elegante schutting, door het vergrijsde hout.

Vraag naar de mogelijkheden

Bel ons als je nog vragen hebt (of via de Whatsapp-knop onder in het scherm), over het Nobifix-hout (of  of ga naar de webshop en bestel die mooie nieuwe hout-betonschutting.

Lees ook:

Reactie plaatsen