Acht redenen om te kiezen voor een hout-betonschutting

Acht redenen om te kiezen voor een hout-betonschutting

Je wilt een schutting laten plaatsen maar je twijfelt tussen de verschillende typen schuttingen? Schuttingen zijn er in verschillende soorten, maten, kleuren, vormen en van verschillende materialen. Er is genoeg keuze. Maar welke keuze is nu juist? Wat voor schutting ga jij plaatsen?

Wij helpen jouw op weg met het maken van een keuze voor een schutting. Wij hebben, speciaal voor jou, acht redenen op een rij gezet om te kiezen voor een hout beton schutting.

Waarom een schutting?

Een schutting plaatsen kun je doen om tal van redenen. Bijvoorbeeld vanwege het behoud van privacy maar ook afbakening van eigen gebied. Of wat dacht van je beveiliging tegen inbrekers?

Voor een hout beton schutting kun je terecht bij Zuidema Schuttingen. Maar waarom zou je kiezen voor een hout beton schutting en wat zijn nu juist de voordelen hiervan?

Een hout beton schutting is zoals de de naam al aangeeft een schutting gemaakt uit een combinatie van hout en beton. Deze combinatie is geschikt voor tuineigenaren die de uitstraling van hout willen combineren met de duurzaamheid van beton.

Waarom moet je kiezen voor een hout-betonschutting?

Kiezen voor duurzaamheid

Wij hebben een aantal onderbouwde redenen voor je op papier gezet.

Reden 1 om te kiezen voor een hout-betonschutting

Tien jaar garantie op het hout

Je hebt 10 jaar lang garantie op het hout bij Zuidema schuttingen. De grenen schuttingdelen zijn KOMO geïmpregneerd en hierop heb je garantie.

Reden 2 om te kiezen voor een hout-betonschutting

Vijftien jaar garantie op het beton

Behalve de garantie op het hout krijg je garantie op het beton. Alle betonnen schuttingdelen zijn CE gecertificeerd. Wij geven hierdoor 15 jaar garantie op het beton.

Reden 3 om te kiezen voor een hout-betonschutting

Lange levensduur schutting

Hout beton schuttingen gaan jarenlang mee, dit komt door de betonnen onderplaat.

Die zorgt ervoor dat de schuttingdelen niet in aanraking komen met de grond. Op deze manier voorkom je houtrot. Vanwege de betonpalen die in de grond worden gezet kan de levensduur van de schutting verlengd worden.

De houten plaat komt op deze betonplaten en wordt ingeklemd tussen de betonnen palen. Op deze manier wordt grondcontact van de houtenschermen met de (vaak vochtige) grond vermeden.

Reden 4 om te kiezen voor een hout-betonschutting

Kosten lange termijn?

Op langere termijn is de hout beton schutting goedkoper dan een standaard houten schutting. Hout is gevoelig voor rotten maar beton niet. Doordat de houtschermen in het beton worden geplaatst is de schutting duurzaam en onderhoudsvrij. Dit maakt dat hij op termijn goedkoper is.

Simpel gesteld. Koop je een houten schutting met een gemiddelde levensduur van 3 of 4 jaar dan ben je op termijn duurder uit dan bij een hout beton schutting.

De hout beton schutting is bij de eerste aanschaf wel duurder … maar deze gaat zeker 10-15 jaar mee. Dit in tegenstelling tot de houten schutting die je tussentijds moet vervangen.

Kosten lange termijn van een schutting

De vraag is of je kiest voor een korte termijn investering of een duurzame investering.

Je hebt weinig onderhoud aan deze schutting. In de loop der jaren kan de schutting enigszins wat verzakken maar dit is makkelijk te herstellen met al een paar scheppen zand.

Ook kun je de houtschermen, wanneer het nodig is, eenvoudig vervangen.

Reden 5 om te kiezen voor een hout-betonschutting

Geen vervorming

Een hout beton schutting zal niet gaan vervormen. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van overmatig grondwater of onvoldoende fundatie waardoor de schutting vervormd. Dankzij het beton als fundament van je schutting zal deze niet gaan vervormen.

Geen vervorming bij nieuwe schutting

Bij Zuidema-schuttingen willen wij graag samen met jou tot één resultaat komen. Bij ons kies je uit verschillende motieven voor de betonplaat. Ook leveren wij de schutting met verschillende houtschermen. Op deze manier wordt het een schutting die geheel naar jouw wens kan worden ingevuld.

Reden 6 om te kiezen voor een hout-betonschutting

Verschillende betonmotieven

Je kunt voor verschillende motieven voor betonplaat van de betonschutting kiezen en dit is de aansluiting van de schutting op een decoratieve manier. Bij ons kun je kiezen uit

  • nostalgia
  • romania
  • graniet
  • gebroken steen
  • rots motief
NostalgieRomaniaGranietGebroken steenRotsmotief
Nostalgie betonmotiefRomania betonmotiefGraniet betonmotiefGebroken steen betonmotiefRotsmotief betonmotief

Reden 7 om te kiezen voor een hout-betonschutting

Verschillende houtschermen

Ook kun je kiezen uit verschillende schermen die gemaakt zijn van hout. Bij ons kun je kiezen uit een trellisscherm, een vscherm, toogscherm, gaasscherm, schuinaflopend scherm en rechtscherm

Reden 8 om te kiezen voor een hout-betonschutting

De kleur die jij wenst

Je kunt kiezen uit de kleuren wit/grijs en antraciet.

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen