Schutting laten plaatsen?

Schutting laten plaatsen?

Een schutting plaatsen bij Zuidema Schuttingen? Dat kan! Wij staan garant voor duurzame schuttingen van hoge kwaliteit. Daarin hebben wij de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd. Onze werkwijze kenmerkt zich door professionaliteit en efficiency.

Waarom een nieuwe schutting plaatsen?

Er zijn tal van redenen te bedenken voor het plaatsen van een schutting. In de dagelijkse praktijk komt Zuidema Schuttingen tal van situaties tegen.

Soorten schuttingen

Er zijn verschillende soorten schuttingen.

 • Standaardhout-betonschutting
 • Semi-luxe hout-betonschutting
 • Luxe hout-betonschutting
 • Betonschutting

Standaard hout-betonschutting

Een standaard hout-betonschutting is 180 x 180 cm. De standaardversie wordt uitgevoerd met een gladde betonplaat van 26 centimeter hoog en 1,80 breed. Schutting laten plaatsen

Semi-luxe hout- betonschutting

Het verschil tussen de standaardhout-betonschutting en de semi luxe-houtbetonschutting zit in het motief wat je kiest voor de betonpalen. Qua prijs zit hij tussen de standaardversie en de luxe versie van de hout-betonschutting.

Semi-luxe hout- betonschutting laten plaatsen

Eigenschappen semi- luxe houtbetonschutting

 • Grenenhout
 • 19,21 of 23- planks schermen
 • Recht of toog
 • Met of zonder houten afdekkap
 • Betonpalen met piramide punt/sierbol of vlakke afwerking
 • Wit, grijs of antraciet, creme of taupe beton
 • Een betonnen afdekkap
 • Een betonplaat met enkelzijdig of dubbelzijdig motief
 • Hoogte van circa 2 meter

Betonschutting en luxe hout-betonschutting

Een betonschutting is gemaakt van CE gecertificeerd beton. Dat is beton van hoogwaardige kwaliteit De luxe hout-betonschutting is gemaakt van solide betonplaten in combinatie met een grenen schuttingdeel. De luxe uitvoering heeft twee betonplaten met een motief. Daarboven komt een betonnen afdekkap en vervolgens het houten scherm. Het systeem is verkrijgbaar in een zowel enkelzijdig als dubbelzijdig motief.

Stijlen betonnen schutting en luxe hout-betonschutting

De betonnen schutting- en luxe hout-betonschutting delen zijn, naast de gladde uitvoering, ook leverbaar in verschillende motieven.

19- planks, 21- plans en 23- planks schuttingen

De termen 19- planks, 21- planks en 23- planks zijn van toepassing op de grenen/houten schuttingdelen van een schutting. Deze hebben altijd een breedte van 180 cm en kunnen verdeeld worden over 19, 21 en 23 planken. Het geeft het totale aantal planken per lopende meter schutting aan. Voor een 19- planks schutting worden 2 planken minder gebruikt dan bij een 21- planks schutting. Het grote verschil is dat hoe meer planken je hebt hoe minder schuine inkijk een schutting heeft.

19- planks

De 19- planks schutting heeft 19 planken per lopende meter schutting. Daarmee is er wel doorkijkruimte als mensen langs de schutting lopen.

21- planks

Bij een 21- planks is de doorkijk iets minder dan bij de 19- planks. Het heeft 21 planken per lopende mter schutting.

23- planks

Bij een 23- planks schutting zijn er 23 planken per lopende meter schutting. Het heeft doorgaans geen kijkruimte waardoor de privacy gegarandeerd is.

Garantie van hout- en betonschuttingen

Bij Zuidema schuttingen krijg je 15 jaar garantie op de CE gemarkeerde betondelen en 10 jaar garantie op de geïmpregneerde duurzame grenen schuttingdelen die voorzien zijn van het KOMO- keurmerk. Hiermee kun je jarenlang genieten van je schutting.

Betonpalen

Betonpalen worden in de grond in het beton geplaatst. Daarmee wordt de levensduur van de schutting vergroot. Je kunt kiezen voor 3 verschillende afwerkingen van je betonpaal:

 • Ronde afwerking
 • Punt afwerking
 • Platte afwerking

Kleuren beton

Voor het beton heb je de keuze uit vier kleuren namelijk wit, antraciet, taupe en creme

Kleuren schutting

Meetservice

Bij Zuidema beschuttingen kun je gebruik maken van de meetservice. Daarbij komen wij de maten van jouw schutting opnemen. Dit doen wij gratis mits je akkoord gaat met de aangeboden offerte. Bij het opmeten van de schutting wordt er gebruik gemaakt van standaardvakken en pasvakken.

Oude schutting verwijderen

Het is bij Zuidema Schuttingen ook mogelijk om de oude schutting te laten verwijderen.

Soorten schermen

Voor de houten schermen kun je kiezen tussen verschillende variaties. Deze schermen zijn geschroefd met planken van 17 millimeter dikte en zijn verkrijgbaar in 19,21 en 23- planks.

Schuttingspoorten of deuren

Zuidema Schuttingen heeft KOMO gecertificeerde grenen poorten in huis die voorzien zijn van een stalen frame en verstelbare scharnieren. Daardoor is de schuttingpoort extra verstevigd. Verder voorkom dat je de poort gaat verzakken en daardoor niet meer goed sluit. Er wordt standaard een RVS Cilinderslot geleverd met meerdere sleutels op de poort. De draairichting kan volledig naar wens worden gekozen. Op de schuttingspoorten zit 10 jaar garantie.

Maten schuttingspoorten

De standaardhoogte van een schuttingspoort is 200 cm. Daar wordt standaard een 21 planks verdeling gebruikt waarbij er een speling zit van 3,5 cm tussen de planken. Voor de breedte van de schuttingpoort zijn er verschillende maten in het assortiment. Dit zijn maten in enkele en dubbele poorten die wij beide leveren.

 • Enkele poort (in cm): 90, 100, 110, 120, 130, 140 of 150
 • Dubbele poort (in cm): 180, 200, 220, 240, 260, 280 en 300

Neem contact met ons op

Ben je geïnteresseerd in een nieuwe schutting en wil je deze laten plaatsen door Zuidema Schuttingen wat zich kenmerkt door professionaliteit en efficiency? Neem contact met ons op!

Hinke kalsbeek
Door

Hinke kalsbeek

op 28 Mar 2024

Graag op laten meten schutting 30 meter 3 hoekpaalen 1 meter deur grenen beton schutting

Reactie plaatsen