Wat is het verschil tussen een offerte en factuur?

Wat is het verschil tussen een offerte en factuur?

We krijgen soms de vraag waarom er een verschil zit tussen de offerte en de factuur voor wat betreft de aantallen. We leggen het even uit.

De offerte

Wanneer wij gevraagd worden een hout beton schutting te plaatsen maken we eerst een offerte. Deze offerte kan gemaakt worden op basis van uw inmeting of de inmeting door onszelf. Hierbij meten we de lengtes op van de verschillende schuttingen die op elkaar aansluiten of een enkele wanneer dit het geval is.

Waar het om gaat is het aantal meters die wij opdelen in schuttingdelen van 1,80 m + 0,1 m voor elke paal én een beginpaal. Wanneer er ook een poort of ander onderdeel moet worden geplaats nemen we ook daarvoor de standaardbreedte mee.

Maar meestal komt het natuurlijk niet precies uit op de gemeten lengte die nodig is en zal er een zogenoemd passtuk worden toegevoegd. Maar op de offerte zal het per meter worden aangegeven, we rekenen tenslotte met een vast bedrag per meter, inclusief btw en montage.

De factuur

Zo komen we dus op een aantal hele schuttingdelen, palen en andere ‘vaste’ onderdelen wanneer we de tekening hebben uitgewerkt. Dan pas weten we precies wat we nodig zijn en zal dit worden klaar gelegd voor de klus. En toch blijkt dan bij de klus dat bijvoorbeeld de beginpaal niet kan worden gebruikt en er extra werk moet worden verricht en materialen gebruikt om de eerste schuttingdeel vast te zetten.

Op de factuur komen de uiteindelijke gebruikte materialen e.d. te staan en dat kan dus verschillen met de offerte. Maar we houden het bedrag van de offerte aan waardoor het soms wat onduidelijk kan overkomen.

Voor ons is de offerte leidend omdat we daar met een exacte prijs per meter kunnen rekenen. Het kan ook in uw voordeel uitvallen wanneer bijvoorbeeld de werkzaamheden langer duren dan voorzien door wat voor reden dan ook. Die extra uren worden niet gerekend.

Heb je nog vragen over de offerte?

Of wil je juist een offerte aanvragen? Geen probleem, bel even en stel de vragen die je hebt of kom even langs in Geesbrug.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Algemene informatie

 

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen