Red Wood

Red Wood is een hout die je steeds vaker tegenkomt. Het is een houtsoort met uitstraling en haast niet van Douglas hout te onderscheiden. Wat is Red Wood voor houtsoort en waar gebruik je het voor? Zuidema Schuttingen werkt vrijwel dagelijks met Red Wood en daarom vertellen we je er graag meer over.

Wat is Red Wood voor hout?

Red Wood is gemaakt van een gecertificeerde naaldhoutsoort. Dankzij een speciale behandeling is het hout uitermate duurzaam. Vanwege de ecologische behandeling - het hout wordt verhit in een zuurstofarme omgeving - is Red Wood nog duurzamer dan bijvoorbeeld Douglas hout. Red Wood heeft zelfs meer voordelen dan deze houtsoort. Voor we daar dieper op ingaan, leggen we je uit waar Red Wood van wordt gemaakt.

Waar wordt Red Wood van gemaakt?

Red Wood is een relatief nieuwe houtsoort en heeft de looks van Douglas hout. Het is afkomstig van Siberisch naaldhout. Dankzij het koude klimaat groeien de naaldbomen er traag en dit is gunstig voor de dichtheid van het hout. En dat heeft weer een positieve uitwerking op de levensduur van Red Wood. 

Wat zijn de voordelen van Red Wood?

Red Wood is dus een prachtige houtsoort en brengt dan ook allerlei voordelen met zich mee. Hieronder een opsomming van alle voordelen:

  • Dankzij een speciale behandeling blijft de kleur van Red Wood vier keer langer behouden dan bijvoorbeeld Douglas hout.
  • Red Wood is uitermate duurzaam.
  • Red Wood is goedkoper dan Douglas hout en dus ook toegankelijk voor mensen met een beperkt budget.
  • Red Wood is vormvast omdat het kunstmatig is gedroogd. Dit wordt ook gedaan vóór het schaven zodat er een mooi glad oppervlak ontstaat.
  • Red Wood is voor allerlei doeleinden inzetbaar: van plantenbak tot complete overkapping.

Wat zijn de nadelen van Red Wood?

Naast voordelen is er ook een nadeel op te noemen van Red Wood. Het hout is behandeld en dit kan nadelig zijn wanneer je het hout moet zagen. Red Wood moet dan opnieuw worden geïmpregneerd.

Wat is ons aanbod Red Wood?

Ben je op zoek naar Red Wood schuttingen? In ons assortiment kies je uit hout-betonschuttingen met Red Wood voor houten schermen. We leggen je graag uit welke constructies er zoal mogelijk zijn en wat er nog meer mogelijk is met Red Wood. Een goede reden om een gesprek in te plannen met een van onze adviseurs. 

Bestel Red Wood bij Zuidema Schuttingen

Wil je een schutting laten plaatsen van Red Wood? Voor een complete montage of het aanbrengen van een erfafscheiding doe je een beroep op de professionals van Zuidema Schuttingen. Ons bedrijf opereert in heel Nederland en stelt op aanvraag een vrijblijvende prijsopgave voor je op. Neem daarom snel contact op voor een schutting van Red Wood. 

Wat is het verschil tussen Red Wood en Douglas hout?
0
Wat is het verschil tussen Red Wood en Douglas hout?

Zuidema Schuttingen

Wat is het verschil tussen Red Wood en Douglas hout?
De voor- en nadelen van Red Wood
0
De voor- en nadelen van Red Wood

Zuidema Schuttingen

De voor- en nadelen van Red Wood
Red Wood schuttingscherm: duurzaam en onderhoudsvrij
0
Red Wood schuttingscherm: duurzaam en onderhoudsvrij

Zuidema Schuttingen

Red Wood schuttingscherm: duurzaam en onderhoudsvrij