De voor- en nadelen van Red Wood
2 min. leestijd

De voor- en nadelen van Red Wood

Ga je Red class Wood gebruiken voor je hout beton schutting? Een hout beton schutting draagt bij aan de groene omgeving van je tuin, het is niet al te duur en het gaat lang mee.

Om optimaal plezier te hebben van je omheining moet je wel het juiste hout kiezen. Veel mensen zijn dol op het uiterlijk van Douglas hout en deze houtsoort is dan ook zeer gewild. Toch lijkt Red class Wood aan populariteit te winnen. Op zich niet zo vreemd als je de voordelen van deze houtsoort nader bekijkt. De opsomming van de voor- en nadelen van Red Wood zal je zeker helpen om een beslissing te maken waar je echt profijt van hebt.

Wat is Red Wood?

Red Wood is een naaldhoutsoort die met behulp van een speciale behandeling op Douglas hout lijkt. Zo is het bijvoorbeeld ecologischer. Red Wood is een houtsoort die je steeds vaker tegenkomt.

Het is een houtsoort met uitstraling en haast niet van Douglas hout te onderscheiden. Red Wood is gemaakt van een gecertificeerde naaldhoutsoort. Dankzij een speciale behandeling is het hout uitermate duurzaam. Vanwege de ecologische behandeling - het hout wordt verhit in een zuurstofarme omgeving - is Red Wood nog duurzamer dan bijvoorbeeld Douglas hout.

Zie ook: wat is het verschil tussen Douglas hout en Red Wood?

De voordelen van Red Class Wood

De voordelen van Red Wood

We hebben de voordelen en nadelen van Red Wood op een rij gezet.

Het uiterlijk van Red Wood

Douglas hout is populair vanwege zijn uiterlijk. Raad eens? Red Wood ziet er vrijwel hetzelfde uit! Enkel een getraind oog zal het verschil zien.

Red Wood is vormvast

Red Wood behoudt zijn vorm beter dan Douglas hout. Dit maakt het makkelijker te verwerken tot een schutting en je schutting blijft langer mooi.

Red Wood behoudt zijn kleur langer

Ben je helemaal weg van de kleur van Douglas hout en Red Wood? Het voordeel van Red Wood is dat het zijn kleur lang behoudt. Waar Douglas hout sneller vergrijst, blijft de kleur van Red Wood wel tot vier keer langer mooi. Beide houtsoorten zijn te behandelen om de verkleuring tegen te gaan.

Red Wood is gedroogd en geschaafd

Red Wood wordt gedroogd en geschaafd ter behandeling. Dit zorgt er ook voor dat het hout direct te verlijmen is en dat het er strakker en gladder uitziet.

Red Wood heeft geen harsvorming

Hars op je kleding? Liever niet natuurlijk! Douglas hout heeft harsvorming, waardoor je beter niet tegen de schutting aanleunt. Met Red Wood heb je geen last van hars.

Red Wood is duurzamer

Red Wood is op een ecologische wijze behandeld, waardoor het naaldhout zeer duurzaam is. Wil jij je CO2-voetstap klein houden en toch een mooie hout beton schutting hebben? Dan is dit een grote plus! Bovendien is Red Wood duurzaam omdat het een lange levensduur heeft. Het gaat langer mee dan Douglas hout.

Red Wood is goedkoop

Douglas hout is goedkoop, maar Red Wood is goedkoper. Tel hierbij op dat dit type hout langer meegaat en het is duidelijk dat het een zeer voordelige koop is.

Wat kunnen wij verder voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Zuidema Schuttingen vind je tientallen blogs met handige tips en adviezen. Heb je bijvoorbeeld deze blogs al gelezen:

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen


Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen