Schutting laten plaatsen in Harderwijk?

Schutting laten plaatsen in Harderwijk?

Wil je een schutting laten plaatsen in Harderwijk? Dan ben je bij Zuidema Schuttingen aan het juiste adres. Wij verzorgen de levering van schuttingpoorten van Douglas, Red Wood en Grenenhout. 

Het laten plaatsen van een schutting is een flinke klus. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar wij nemen het werk graag voor je uit handen.

Wat zijn de meest gebruikte materialen voor een schutting?

Wil je meer privacy in je tuin? Of is jouw huidige schutting aan vervanging toe? Dan is dit een uitstekend moment om te kiezen voor een nieuwe schutting. Bij Zuidema Schuttingen kun je kiezen uit een groot assortiment aan kwaliteit schuttingen. Alle schuttingen worden naar wens op maat gemaakt, maar je kunt ook kiezen voor standaardmaten. 

De meeste mensen kiezen nog steeds voor een houten schutting, hoewel je ook zou kunnen kiezen voor een schutting van beton, composiet of steen. De reden waarom mensen graag een houten schutting laten plaatsen is omdat er een grote variatie is in houtsoorten. 

Wil je een goedkope schutting laten plaatsen in Harderwijk, dan kun je het beste kiezen voor grenenhout. Hardhout is duurder, maar gaat ook langer mee. Een houten schutting geeft een klassieke en landelijke uitstraling aan je tuin. Het enige nadeel van een houten schutting is dat je deze goed moet onderhouden.

Schutting laten plaatsen in Harderwijk?

Voordelen van een schutting laten plaatsen in Harderwijk

Misschien klinkt het verleidelijk om je schutting zelf te plaatsen, omdat dit nu eenmaal een stuk goedkoper is. Maar als je ervoor kiest om je schutting te laten plaatsen door een echte vakman, dan betaalt dit zich op de lange termijn snel terug. 

Een professionele vakman weet immers precies welke materialen er gebruikt moeten worden en heeft toegang tot al het gereedschap dat hiervoor nodig is. Zo kan het voorkomen dat er een fundering geplaatst moeten worden. Dit is afhankelijk van de ondergrond van je tuin en het gewicht van de schutting. Kies je voor een betonnen of stenen schutting, dan is er (zeker bij losse grond) altijd een fundering nodig. 

Kies je voor een houten schutting, dan is een betonnen paal in de grond vaak al voldoende als fundering. Een ervaren vakman weet precies wat je nodig hebt.

Efficiënt werken

Daarnaast heeft een vakman veel ervaring en weet precies wanneer een fundering goed gehard is. Ook weten ze hoe ze een schutting waterpas moeten zetten en welk materiaal het beste is voor jouw tuin. Een schutting laten plaatsen door een vakman neemt je veel werk uit handen. 

Of de schutting snel geplaatst kan worden is afhankelijk van een aantal factoren. Moet er bijvoorbeeld eerst een oude schutting verwijderd worden? Is er een fundering nodig? Een houten schutting kan in een dag geplaatst worden, een betonnen of stenen schutting duurt over het algemeen iets langer.

Schutting laten plaatsen in Harderwijk

Wil je een schutting laten plaatsen in Harderwijk? In dit blog hebben we je uitgelegd waarom het verstandig is om dit uit te besteden aan een specialist. Zuidema Schuttingen zorgt voor de levering van schuttingpoorten van Douglas, Red Wood en Grenenhout. 

Deze kun je bestellen als:

  • Schuttingpoort (enkel) met een standaard breedte van 90/100/110/120/130/140/150;
  • Schuttingpoort (dubbel) met een standaard breedte van 180/200/220/240/260/280/300;
  • Je kunt de schuttingpoort ook op maat laten maken.

Reken bij de plaatsing van de schuttingpoort altijd 10 centimeter extra ruimte voor het kozijn. Je kunt ervoor kiezen om de schuttingen te bestellen in onze webshop, maar je kunt ze ook laten plaatsen op locatie. 

Wil je hier meer over weten of ben je benieuwd welke schutting het beste is voor jouw tuin? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg!

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Zuidema Schuttingen vind je tientallen blogs met handige tips en adviezen. Heb je bijvoorbeeld deze blogs al gelezen:


Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Reactie plaatsen