Hoe stevig is een hout-betonschutting?

Hoe stevig is een hout-betonschutting?

Zoek je een stevige en duurzame schutting om in je tuin te plaatsen en wekt de hout-betonschutting je interesse? Het is prettig om te weten wat je werkelijk hebt aan dit type schutting. Een omgewaaide schutting na een storm brengt namelijk allerlei kosten met zich mee en dus gaat je voorkeur uit naar een kwalitatief exemplaar. Zuidema Schutting vertelt je alles over de meerwaarde van een hout-betonschutting en waarom het zinvol is dit type schutting aan te schaffen.

Wat is een hout-betonschutting?

Een hout-betonschutting is een schutting die uit twee onderdelen bestaat: hout en beton. De houten schutting is voorzien van betonpalen en betonnen platen. Dit zorgt voor stevigheid en stabiliteit. In tegenstelling tot een reguliere houten schutting zorgt de hout-betonschutting dus voor een stevige basis.

Deze populaire schuttingsoort kom je veel tegen bij en rondom huizen. Verder wordt de hout-betonschutting ook vaak ingezet als afrastering op bedrijventerreinen en schoolpleinen.

Is een hout-betonschutting stevig?

Voor je overgaat tot de aankoop van een hout-betonschutting wil je zeker weten dat de kwaliteit voldoende is. Daarom legt Zuidema Schuttingen je graag uit wat je kunt verwachten bij een hout-betonschutting

Hout-betonschutting en wind

De betonnen palen en platen maken een schutting beter bestand tegen storm en onverwachte rukwinden. De hout-betonschutting is minder vatbaar voor harde wind en dit is met het oog op de huidige klimaatverandering een prettig gegeven. Wil je een duurzame schutting die goed tegen een stootje kan?

Met de hout-betonschutting heb je goud in handen! De locatie van de schutting speelt ook een belangrijke rol, dus laat je vooral adviseren door een van onze professionals. Hoe minder je schutting voor wind is, hoe gunstiger voor je portemonnee!

Hoe stevig is een hout-betonschutting?

Hout-betonschutting en rottende palen in de grond

Houten palen rotten in de grond en dit heeft alles te maken met de regen die de grond intrekt. Helaas kan je de regen niet tegenhouden, maar je kunt wel iets doen aan de fundering van een schutting.

Een hout-betonschutting beschikt over betonnen palen en betonnen platen onderaan de schutting. Dus heb je geen last van houtrot. Waar de stabiliteit van een volledig houten schutting na een aantal jaar in het geding komt, heb je daar bij een hout-betonschutting geen last van. Een uitstekende reden om je oog te laten vallen op dit type schutting!

Wat is de levensduur van een hout-betonschutting?

Een schutting van hout en beton garandeert je een langere levensduur dan een gewone houten schutting. Wil je kalkuitbloei bij een hout-betonschutting tegengaan? Verleng de levensduur van het beton door het op de juiste manier te onderhouden. Dit doe je door het aanbrengen van speciale betoncoatings.

Uiteraard hebben we ook voor jouw schutting een passende coating in onze webshop. Naast beton heeft ook hout onderhoud nodig. Je kunt kiezen voor geïmpregneerd (behandeld) hout, maar beitsen of verven zijn ook optioneel. Behandel je hout niet, dan neemt de kwaliteit van het materiaal snel af en moet je eerder overgaan tot vervanging.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Zuidema Schuttingen vind je tientallen blogs met handige tips en adviezen. Heb je bijvoorbeeld deze blogs al gelezen:

Bestel een nieuwe schutting bij Zuidema Schuttingen

Wil je een schutting met een natuurlijke uitstraling, maar wel eentje die ook langere tijd meegaat? Een hout-betonschutting is een duurzame optie en verzekert je van een lange levensduur en een schitterende look.

Zuidema Schuttingen helpt ook jou graag aan een kwalitatieve schutting. Creëer daarom een unieke tuin met een hout-betonschutting uit onze groothandel en kies voor kwaliteit tegen een eerlijke prijs! Ben je nog niet overtuigd of kan je wel een goed advies gebruiken? We helpen je graag.

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen