Wat is een afdekkap/ afdeklat voor een schutting?

Wat is een afdekkap/ afdeklat voor een schutting?

Ben je op zoek naar een afdekkap/ afdeklat voor je schutting? Wij leggen je uit wat een afdekkap/ afdeklat is en hoe je deze gebruikt voor jouw schutting. In de webshop van Zuidema Schuttingen bestel je alles voor jouw complete hout beton schutting. Zo ook mooie beschermende afdekkappen voor de tuinschermen.

Wat is een afdekkap/ afdeklat?

De naam afdekkap/ afdeklat zegt het al: een kap die iets afdekt. In het geval van een schutting is het een speciaal gevormde kap die in de lengterichting op het schuttingdeel wordt geplaatst.

Waarom een afdekkap/ afdeklat?

Veel tuinschermen zijn van hout. Hierbij zijn zijn de planken verticaal gemonteerd. Hierdoor zijn de zogenoemde kopse kanten – gezaagde uiteinden – altijd blootgesteld aan het weer. De kopse kant van een plank is poreus waardoor vocht, vuil en zon gemakkelijk kunnen binnendringen. Dat kan op den duur het hout aantasten, ook al is het hout behandeld.

Een afdekkap/ afdeklat beschermt deze kopse kanten tegen het weer, waardoor de planken veel langer mee gaan. Daarnaast geeft een afdekkap de tuinschutting of het tuinhek een luxe uitstraling, omdat het de schutting perfect afwerkt.

afdekkap schutting 1

Houten afdekkap/ afdeklat

Afdekkappen zijn er in twee soorten, namelijk houten en betonnen afdekkappen. De houten afdekkappen plaatsen we op de houten schuttingschermen van hout-betonschuttingen en zijn gemaakt van hetzelfde hout als het schuttingscherm. Bij onze semi-luxe en luxe hout beton schuttingen plaatsen we een betonnen afdekkap op de betonnen platen onder het scherm. Dit geeft deze hout beton schuttingen echt een luxe uitstraling.

Zie ook: Een afdeklat of afdekkap voor een hout-betonschutting bestellen?

afdekkap luxe betonschutting onder

Betonnen afdekkappen

De betonnen afdekkappen horen bij een betonschutting waarvan het schuttingdeel geheel uit betonnen platen bestaat. Een betonschutting bestaat uit een aantal betonnen platen van 26 of 36 cm hoog, die op elkaar tussen betonnen palen worden geplaatst, afhankelijk de gewenste hoogte.

Er is een grote keuze uit motief en kleur van de betonelementen. Vandaar dat er ook meer keuze is in betonnen afdekkappen. De afdekkap moet tenslotte wel bij de betonelementen passen, maar dat hoeft niet altijd dezelfde kleur te zijn.

afdekkap betonschutting

Betonnen afdekmuts

Naast de betonnen afdekkappen zijn er bijpassende afdekmutsen die op de palen en de afdekkappen passen. De mutsen plaats je wanneer je een nog luxere uitstraling wilt en plaats je op betonnen palen met een platte bovenkant.

afdekmuts beton

Direct je afdekkappen bestellen bij Zuidema Schuttingen

Heb je de perfecte afdeklatten voor je hout beton schutting of betonschutting gevonden? Dan kun je ze direct bestellen in de webshop van Zuidema Schuttingen! Door je hout beton schutting en de bijpassende afdekkapen samen te bestellen, krijg je ze allemaal op dezelfde dag binnen.

Je kunt de schutting zelf in elkaar zetten en plaatsen, maar ook kun je dit door onze medewerkers laten doen. Geef je keuze gewoon even door bij je bestelling!

Lees ook onze werkwijze voor meer informatie over het plaatsen van een schutting.

Naar de webshop

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Gerelateerde informatie:

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen