Wat is een beugellat voor een schutting?

Wat is een beugellat voor een schutting?

Heb je wel eens van beugellatten gehoord, maar weet je niet precies wat het zijn? We leggen je in dit blog uit wat beugellaten zijn en waar ze voor dienen? We leggen dit uit in relatie tot een hout beton schutting.

Wat is een beugellat?

Een beugellat noemen we ook wel een sluitlat en dat is precies wat een beugellat doet: het sluit iets af of maakt iets sluitend. In dit geval gaat het om de houten schuttingdelen van een hout beton schutting.

Aantal planken schutting scherm

Een schuttingscherm bestaat uit een aantal verticaal gemonteerde planken op twee horizontale delen. Het aantal verticale planken kan variëren: 17, 19 of 21 planken.

Let op: wij benoemen altijd het totaal aantal planken voor een schuttingdeel, dus inclusief de twee horizontale delen (19, 21 en 23-planks, zie ook verschil 19-, 21-, 23-planks).

beugellat schutting 19-planks
Door het oneven aantal planken op een scherm zijn er niet evenveel planken aan beide zijden van de horizontale planken gemonteerd. Bij 17 verticale planken (19-planks scherm) zitten er aan de ene kant 9 planken en aan de andere kant maar 8. De planken verspringen ten opzichte van elkaar.

schuttingscherm zonder beugellat

Schuttingscherm zonder beugellaten

Beugellat of sluitlat plaatsen

Hierdoor zijn aan de zijde met 8 planken de uiteinden van de beide horizontale dwarsplanken goed zichtbaar. Dit is geen probleem als het de kant betreft die je zelf niet ziet. Maar jouw buurman vindt het misschien niet zo fraai lijken. Daarom zet je op die uiteinden een beugellat ofwel sluitlat, waardoor het een strak geheel wordt.

schuttingscherm met beugellat

Schuttingscherm met beugellatten

Meer weten of bestellen?

Bij Zuidema Schuttingen kun je jouw nieuwe hout-betonschutting helemaal zelf samenstellen in onze webshop en direct bestellen, inclusief de benodigde beugellatten. Wil je beugellaten bestellen? Ga dan naar onze webshop waar je alles kunt vinden voor jouw nieuwe hout beton schutting. Wil je meer weten, neem dan contact via onze contactpagina of stel je vraag rechtstreeks via WhatsApp (06-31249700). Je kunt de schutting zelf in elkaar zetten en plaatsen, maar ook kun je dit door onze medewerkers laten doen. Geef je keuze gewoon even door bij je bestelling!

Lees ook onze werkwijze voor meer informatie over het plaatsen van een schutting.

Naar de webshop

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Gerelateerde informatie:

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen