Tuinschutting kopen

Tuinschutting kopen

Een tuinschutting koop je maar eens in de zoveel jaar, dus moet deze van goede kwaliteit zijn wil je er lang van kunnen genieten. Bij Zuidema Schutting koop je een tuinschutting waarvan je zeker kunt zijn dat je deze de eerste vijftien jaar niet hoeft vervangen.

Is een tuinschutting hetzelfde als een schutting?

Ja en nee, want een tuinschutting is een schutting, maar elke schutting is geen tuinschutting. Met tuinschutting bedoelen wij expliciet een schutting bedoeld voor om de tuin of op de erfgrens langs de tuin. Van de andere kant, een schutting is een schutting, of deze nu om een tuin staat of rondom een bedrijfsterrein. De meeste schuttingen zul je echter dicht bij woningen vinden, namelijk in en om de tuin. tuinschutting kopen houten schutting

Soorten schuttingen

Er zijn vele soorten schuttingen en je hebt veel keuze uit houten -, metalen -, betonnen - en composieten schuttingen. Maar een combinatie is ook heel goed mogelijk en hout-beton is daar een mooi voorbeeld van.

Hout-beton tuinschutting

Een hout-betonschutting is een combinatie van een houten schuttingscherm van een bepaalde hoogte, die tussen betonnen palen is geplaatst. Het scherm rust ook op een betonnen plaat die enkele centimeters in de grond zit en een tiental centimeters boven de grond uitsteekt. Hierdoor komt het houten scherm nooit in aanraking met de grond en zal het hierdoor veel minder snel aangetast worden door zuren en ander stoffen die in de grond zitten. tuinschutting kopen hout-beton De bovenkant van het scherm - de kopse kanten van de planken – kun je beschermen door er een fraaie houten afdekkap op te plaatsen. De betonnen palen zitten ver in de grond in een stevige fundering, waardoor ze altijd stevig staan. Een hout-betonschutting is (bijna) ongevoelig voor harde wind en zal niet omwaaien. In tegenstelling tot een volledig houten tuinschutting, waarvan de palen vaak als luciferstokjes afbreken doordat ze aangetast zijn. Maar misschien ben je niet gecharmeerd van de grijze betonkleur. Vandaar dat je keuze hebt uit meerdere kleuren. Dat geldt zowel voor de palen als de betonnen platen. Maar ook bij de houten schermen heb je een keuze, want we hebben verschillende soorten houten schermen, die elk een eigen kleur hebben. Van de traditionele kleur van een geïmpregneerde grenen schutting, de warm roze/rode gloed van douglashout en de donkerbruine kleur van Nobifix® hout.

Semi-luxe en Luxe hout-beton tuinschutting

Ga je voor onze semi-luxe of luxe hout-beton tuinschutting, dan heb je ook keuze uit verschillende motieven op de betonplaten. Bijvoorbeeld een rotsmotief, hout motief of gebroken steen, ook weer in verschillende kleuren. Ben je helemaal weg van deze betonmotieven, dan ga je voor een geheel betonnen tuinschutting. tuinschutting kopen semi luxe hout-beton

Beton-tuinschutting

Vervang de houten schermen van een hout-betonschutting door betonnen platen, en je hebt een betonschutting. Deze platen hebben aan beide zijden een motief zoals al genoemd hiervoor. Een betonnen tuinschutting kan een heel mooi effect hebben in een fraai aangelegde tuin. Net zoals de antracietkleurige betonnen schutting hieronder met een rotsmotief en stijlvol afgewerkt met bijpassende betonnen afdekkappen. tuinschutting kopen beton
Je hoeft het niet bij dezelfde kleur te houden want je kunt hout, beton en kleuren heel goed toepassen in verschillende combinaties.

tuinschutting kopen combinatie beton - hout

Inspiratie opdoen voor een tuinschutting?

Wil je meer voorbeelden zien van door ons geplaatste hout-beton of betonnen tuinschuttingen, kijk dan op onze facebookpagina.

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Gerelateerde informatie

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77