Tuinhek kopen: handige tips en adviezen

Tuinhek kopen: handige tips en adviezen

Ben je op zoek naar een tuinhek wat dient als omheining van je tuin. Zuidema Schutting verzorgt de levering van lage tuinafscheidingen en tuinhekken.

Wanneer je een tuin hebt, wil je deze waarschijnlijk mooi houden en voorkomen dat anderen door jouw mooi aangelegde voortuin banjeren. Daarom zetten veel mensen een tuinhek rondom hun voortuin, oprit, gehele achtertuin of alleen langs de achtergrens van die achtertuin.

Een goed tuinhek zorgt er ook voor dat honden of andere dieren niet zo snel in jouw tuin kunnen komen. Hiermee bescherm je niet alleen de tuin, maar ook jouw kinderen die in de tuin spelen.

Tuinhekken vormen een praktische afscheiding van de erfgrens. Ze zijn leverbaar in verschillende materialen:

  • Hout: een houten tuinhek past goed bij de natuurlijke uitstraling van de tuin. Tuinhekken zijn leverbaar in diverse houtsoorten.
  • Beton: een tuinhek of tuinafscheiding van beton is stevig en geeft een robuuste uitstraling.
  • Hout en beton: je combineert het beste van beide materialen voor je tuinhek.

Normaal heeft een hout-betonschutting een hoogte van 2 tot 2,2 meter. Vind je dit te hoog dan kun je deze natuurlijk ook lager maken. Je kiest dan bijvoorbeeld voor een schutting met een hoogte van 1 meter. Bij een tuinhek van hout-beton heb je een betonnen onderplaat met daarboven op het houten scherm. Het houten scherm kan bestaan uit deze houtsoorten:

tuinhek kopen houtbeton 1
Hierboven zie je een mooi voorbeeld van een hout-betontuinhek met antraciet betonplaten en palen. De afdekkappen beschermen het hout aan de bovenkant tegen indringen van vocht en vuil, terwijl de betonplaten zorgen dat het hout niet met de grond in aanraking komt. De betonplaten zorgen er ook voor dat dieren niet eenvoudig onder het hek door kunnen graven.

Voor een speels effect kun je een aantal schermen vervangen door gaasschermen van dezelfde afmetingen.

Een ander mooi voorbeeld is een hekwerk van betonnen palen met horizontale balken ertussen, zoals hieronder. Dit is natuurlijk een stijlvol hekwerk met een fraaie uitstraling.

tuinhek kopen houtbeton 2

Hieronder zie je een video van een tuinhek wat Zuidema Schuttingen heeft geplaatst. Je ziet hier een tuinhek Evi. Dit tuinhek kun je ook bestellen in onze webshop.

Zie ook: tuinhekken bestellen

Je kunt ook kiezen voor een fraai vormgegeven betonnen tuinhek. Dit is een tuinafscheiding die bestaat uit betonnen platen en betonnen palen. De betonnen platen kunnen in diverse kleuren geleverd worden. Ook kies je uit verschillende motieven. Je kunt mooie combinaties maken van een laag hout-betontuinhek en een lage betonnen afscheiding, zoals je hieronder kunt zien.

tuinhek kopen van beton

Een ander voorbeeld van een betonnen tuinhek zie je hieronder: deze tuinafscheiding hebben wij geplaatst rondom een strakke voortuin.

tuinhek kopen van beton 2

Je hebt bij Zuidema Schuttingen veel keuze daar waar het gaat om een tuinhek wat past. Je hebt veel keuze daar waar het gaat om hoogte, kleur, motief betonplaat en combinaties van verschillende soorten tuinhekken. Wij kunnen het tuinhek voor je plaatsen? Wil je dit liever zelf doen, dan bestel je de materialen in onze webshop. Wil je een tuinhek kopen, kom dan eens bij ons langs en bekijk zelf de mogelijkheden die je hebt. Je bent altijd welkom.

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

In de kennisbank van Zuidema Schuttingen vind je tientallen blogs met handige tips en adviezen. Heb je bijvoorbeeld deze blogs al gelezen:

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen