Verschil 19-planks, 21-planks en 23-planks schutting?

Verschil 19-planks, 21-planks en 23-planks schutting?

Ben je op zoek naar een schutting en vraag jij je af wat het verschil is tussen een 19, 21 of 23 plankschutting? We verklappen alvast dat dit iets zegt over de dichtheid van de schutting. We geven je in dit artikel uitleg over de verschillen en de voor- en nadelen.

De dichtheid van de schutting

De dichtheid van de schutting wordt bepaald door het aantal planken wat op een schuttingscherm zit. De dichtheid bepaalt de mate van inkijk bij een schutting. Bij een schuttingscherm met 19 planken kun je beter in een tuin kijken dan bij een schutting met 23 planken.

Hieronder zie je een voorbeeld van een schuttingscherm. Deze bestaat uit houten planken van grenen hout, douglas hout, redwood hout of nobifix hout. Het scherm heeft een breedte van 180 centimeter. Deze 180 centimeter kan verdeeld worden over 19, 21 en 23 planken.

Voorbeeld schuttingscherm

Hoeveel planken heeft een schuttingscherm?

Het principe is vrij simpel. Je telt alle planken van het scherm bij elkaar op. Dat betekent de verticale planken + de 2 horizontale planken. Dus voor een 19-planks schutting worden 2 planken minder gebruikt dan bij een 21-planks schutting. Het verschil? Hoe meer planken, hoe minder schuine inkijk een schutting heeft.

Onderstaand plaatje laat zien hoe de planken geteld worden bij een 21 planksschutting:

Wat is een 21-planksschutting?

Een 19-planks schutting

Een 19-planks schutting heeft 19 planken per schuttingscherm van 180 centimeter. Dit betekent dat er wel doorkijkruimte is wanneer mensen langs de schutting lopen.

Wat is een 19-planksschutting?

Een 21-planks schutting

Een 21-planks schutting heeft 21 planken  per schuttingscherm van 180 centimeter. De 21-planks schutting is ideale tussenmaat. Niet veel doorkijk maar ook niet een compleet dichte schutting.

Verschil tussen 19-, 21- en 23 planksschutting

Een 23-planks schutting

Een 23-planks schutting heeft 23 planken per schuttingscherm van 180 centimeter. Doorgaans heeft een 23-planks schutting geen doorkijkruimte (dichte schutting) en dus is privacy gegarandeerd.

Wat is een 23-planksschutting?

Het verschil tussen de 19-, 21- en 23-planksschutting

Het grote verschil tussen de schuttingschermen met 19, 21 of 23 planken zit in de schuine inkijk, de prijs en het gewicht.

  • Het is logisch dat een scherm met 19 planken minder zwaar is dan een scherm met 23 planken.
  • Ook is een scherm met meer planken duurder.
  • Hoe meer planken er op een scherm zitten, hoe minder de inkijk is. Je hebt dus meer privacy.

De vraag is dus wat je belangrijk vindt? Vind je privacy belangrijk dan raden we een 23-planksscherm aan. Vind je prijs belangrijker dan privacy dan loont het om te gaan voor een 19-planksscherm.

Wat kan Zuidema Schuttingen voor je betekenen?

Wil je dat we jouw schutting leveren en plaatsen? Stel dan je schutting samen in onze schuttingconfigurator.

Wil je zelf je schutting plaatsen? In onze webshop vind je schuttingschermen in alle soorten en maten:

We leveren ze bij jou thuis af.

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van Zuidema Schuttingen vind je talloze artikelen met handige tips en informatie. Heb je deze blogs al gelezen:

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
jbults
Door

jbults

op 16 Apr 2021

ebook aangevraagd naar aanleiding van bestelde schuttingen ddor fam bruinewoud met wie de schutting samen delen. wordt volgende week geplaatst.

Reactie plaatsen