Stormschade bij schutting

Stormschade bij schutting

Wat vervelend een windvlaag, rukwind of zware storm heeft jouw schutting beschadigd. Nu zit je waarschijnlijk met allerlei vragen. Wij willen je graag helpen bij het beantwoorden van deze vragen.

Vragen zoals:

  1. Wat kan ik nu het beste doen? Wie moet ik benaderen? Wordt de schade verzekerd?
  2. Kan mijn schutting worden hersteld of moet ik een nieuwe schutting (laten) plaatsen?
  3. Wat voor schutting is het beste als vervanging voor mijn huidige schutting?

Wil je eigenlijk vooral weten wat een nieuwe schutting gaat kosten? Ga dan direct naar onze schuttingcalculator. Deze tool rekent direct voor jou uit wat een nieuwe schutting in jouw tuin gaat kosten en hier kun je direct en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Wat kan ik nu het beste doen ?

1. Informeer bij jouw verzekering

Allereerst  is handig om bij jouw verzekering te informeren of en wat ze vergoeden bij stormschade aan jouw schutting en wat de voorwaarden hier voor zijn. Vaak wordt (een deel van) de stormschade namelijk wel vergoed of verzekerd door de opstalverzekering. Als huurder van een woning met een door jou geplaatste schutting valt schade aan de schutting meestal onder de inboedelverzekering. Vraag jouw verzekering naar de voorwaardes. Lees meer informatie in ons blog: schutting verzekerd na (storm) schade?

2. Maak foto’s van de (storm) schade

De verzekering verzekert niet zomaar alle aanvragen. Vaak wil een verzekering foto’s van de schade die de wind aan jouw schutting en/ of poortdeur heeft veroorzaakt.

3. Vraag vrijblijvend bij Zuidema Schuttingen een offerte op

Vaak wil de verzekering ook een offerte met de kosten voor een nieuwe schutting. Bij ons op de website kan je gemakkelijk en vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen voor een nieuwe hout beton schutting. Ga hier direct naar onze schuttingcalculator en ontvang vrijblijvend en snel een offerte in jouw mail.

4. Bekijk of de schutting op de erfscheiding staat

Staat de schutting op de erfscheiding? Dan kunnen de buren hun verzekering ook benaderen voor een vergoeding van de stormschade aan jullie schutting.

Bekijk of de schutting hersteld kan worden of vervangen moet worden

Kan je de schutting nog herstellen of is hij echt aan vervanging toe? Zijn de hard houten palen van jouw houten schutting afgebroken en is jouw schutting helemaal omgewaaid? Of hebben de houten schermen of de planken van de schutting panelen alleen last van de wind gehad? Het kan zijn dat ze stuk gewaaid zijn, los gelaten hebben of dat het tuinhout misschien zelfs wel deels weggewaaid is. Is jouw schutting alleen scheef gaan staan door de windvlaag of heeft de storm de schutting compleet kapot gewaaid? En hoe staat de schuttingdeur of tuinpoort erbij? Staat deze nog recht of is deze verzakt en klappert in de wind, omdat hij door deze scheefstand niet meer wil sluiten?

Soms is het overduidelijk dat je een hele nieuwe schutting moet, maar soms kan je ook twijfelen of deze misschien nog te herstellen is. Je kunt ons altijd vragen om mee te kijken door middel van foto’s en jouw uitleg. Neem telefonisch contact (0524-223477) met ons op of mail direct jouw foto's naar info@zuidemaschuttingen.nl

Soms is onze inmeetservice een goede optie om ter plekke mee te kijken of de schutting nog te herstellen is.

Wat voor schutting is het beste als vervanging voor mijn huidige schutting?

Zuidema Schuttingen verkoopt en plaatst al meer dan 10 jaar voornamelijk hout beton schuttingen. Wij raden jou dan ook aan om een hout beton schutting in jouw tuin te plaatsen als vervanger van de huidige schutting. Kenmerkend voor een hout betonschutting is dat schutting bestaat uit zowel hout als beton. Je hebt een standaard hout beton schutting, een semi luxe hout betonschutting en een luxe hout beton schutting. Het verschil zit hem in de opbouw en de verhouding van het hout en het beton. Hoe luxer de opstelling, hoe hoger de betonnen onderrand en hoe kleiner het houten tuinscherm wordt. De schutting bestaat uit betonnen palen met een betonnen onderplaat waar het houten tuinscherm bovenop geplaatst wordt. Zo is het houten tuinscherm vrij / los van de grond, waardoor het hout langer meegaat. De gewapende betonnen palen en platen zijn gecoat en kunnen goed tegen water en weersomstandigheden. Ze zullen niet rotten in tegenstelling tot (hard) houten palen die in de loop der tijd vaak verrotten door het grondwater.

Benieuwd naar wat een nieuwe hout beton schutting in jouw tuin kost? Krijg direct via onze website een prijsopgave of vraag vrijblijvend en snel een offerte aan klik hier!

Ons assortiment

Uiteraard hebben we nog meer in ons assortiment. Je kunt ook bij ons terecht voor de levering en montage van:

Achtergrond informatie

Een flinke storm kan heel wat schade veroorzaken en al hebben we hier in Nederland gelukkig geen zware orkanen, een storm met windkracht tien komt toch een of twee keer per jaar voor. Hierbij ontstaat niet alleen schade in de natuur, maar ook aan huizen en in een tuin is het vaak de schutting die het moet ontgelden.

Stormen in Nederland

Zoals gezegd komen zware stormen met orkaankracht (windkracht 12) zelden voor in Nederland, maar tijdens de minder zware stormen zijn het de windstoten die de meeste schade veroorzaken. De meeste stormen ontwikkelen zich in het najaar en de winter, door de temperatuurverschillen in het noorden en het zuiden van Europa.

Toch zijn de zomerstormen vaak schadelijker, omdat de bomen volop in het blad staan en het is de periode dat veel mensen op vakantie zijn. Dat betekent veel schade op campings en dergelijke, maar ook thuis omdat bijvoorbeeld het tuinmeubilair buiten staat.

Schuttingen

Schuttingen en andere erfafscheidingen die veel privacy geven zijn hierdoor windvangers, omdat ze ook bedoeld zijn om de wind tegen te houden. Veel oude schuttingen zijn niet bestand tegen de zware windstoten tijdens een storm en begeven het. Dat geldt echter ook voor schuttingen van slechte kwaliteit of schuttingen waarvan de palen niet goed zijn verankerd. Ook de zogenoemde vlechtschermen of rietmatten kunnen meestal niet tegen deze zware windstoten met veel schade en rommel als gevolg.

Stormschade aan jouw schutting voorkomen

Wanneer je wilt voorkomen dat jouw schutting omwaait, moet je de schutting elk jaar voor de herfst en na de winter controleren op beschadigingen en loszittende onderdelen.

Vooral de houten palen van houten schuttingen kunnen na verloop van een aantal jaren zijn aangetast en sneller afbreken. Door deze en andere slechte onderdelen op tijd te vervangen kun je stormschade voorkomen.

Wat kunnen wij voor je doen bij stormschade aan de schutting?

Wellicht dat je een deel of zelfs alles vergoed krijgt door de verzekering, dan kun dat geld gebruiken voor herstel of vervanging van de schutting. Hier kunnen wij jou bij helpen door:

  • Jou vrijblijvend een offerte te sturen
  • Bij jou thuis de nieuwe schutting in te meten of na te meten ( inmeetservice)
  • In overleg de oude schutting te verwijderen en af te voeren
  • Een nieuwe hout beton schutting bij jouw in de tuin plaatsen of het leveren van materialen
  • Samen te werken met een hovenier
  • Indien gewenst te kijken naar de mogelijkheden om ook de totale bestrating in en rondom jouw tuin te verzorgen


Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen