Hoe stevig is een hout beton schutting?

Hoe stevig is een hout beton schutting?

Zoek je een stevige en duurzame schutting om in je tuin te plaatsen en wekt de hout beton schutting je interesse? Het is prettig om te weten wat je werkelijk hebt aan dit type hout beton schutting. Een omgewaaide hout beton schutting na een storm brengt namelijk allerlei kosten met zich mee en dus gaat je voorkeur uit naar een kwalitatief exemplaar. Zuidema Schutting vertelt je alles over de meerwaarde van een hout beton schutting en waarom het zinvol is dit type hout beton schutting aan te schaffen.

Wat is een hout beton schutting?

Een hout beton schutting is een schutting die uit twee onderdelen bestaat: hout en beton. De houten hout beton schutting is voorzien van betonpalen en betonnen platen. Dit zorgt voor stevigheid en stabiliteit. In tegenstelling tot een reguliere houten schutting zorgt de hout beton schutting dus voor een stevige basis.

Deze populaire schuttingsoort kom je veel tegen bij en rondom huizen. Verder wordt de hout beton schutting ook vaak ingezet als afrastering op bedrijventerreinen en schoolpleinen.

Is een hout beton schutting stevig?

Voor je overgaat tot de aankoop van een hout beton schutting wil je zeker weten dat de kwaliteit voldoende is. Daarom legt Zuidema Schuttingen je graag uit wat je kunt verwachten bij een hout beton schutting

Hout beton schutting en wind

De betonnen palen en platen maken een hout beton schutting beter bestand tegen storm en onverwachte rukwinden. De hout beton schutting is minder vatbaar voor harde wind en dit is met het oog op de huidige klimaatverandering een prettig gegeven. Wil je een duurzame hout beton schutting die goed tegen een stootje kan?

Met de hout beton schutting heb je goud in handen! De locatie van de hout beton schutting speelt ook een belangrijke rol, dus laat je vooral adviseren door een van onze professionals. Hoe minder je schutting voor wind is, hoe gunstiger voor je portemonnee!

Hoe stevig is een hout-betonschutting?

hout beton schutting en rottende palen in de grond

Houten palen rotten in de grond en dit heeft alles te maken met de regen die de grond intrekt. Helaas kan je de regen niet tegenhouden, maar je kunt wel iets doen aan de fundering van een schutting.

Een hout beton schutting beschikt over betonnen palen en betonnen platen onderaan de schutting. Dus heb je geen last van houtrot. Waar de stabiliteit van een volledig houten schutting na een aantal jaar in het geding komt, heb je daar bij een hout beton schutting geen last van. Een uitstekende reden om je oog te laten vallen op dit type schutting!

Wat is de levensduur van een hout beton schutting?

Een schutting van hout en beton garandeert je een langere levensduur dan een gewone houten schutting. Wil je kalkuitbloei bij een hout beton schutting tegengaan? Verleng de levensduur van het beton door het op de juiste manier te onderhouden. Dit doe je door het aanbrengen van speciale betoncoatings.

Uiteraard hebben we ook voor jouw hout beton schuttingeen passende antraciet coating in onze webshop. Naast beton heeft ook hout onderhoud nodig. Je kunt kiezen voor geïmpregneerd (behandeld) hout, maar beitsen of verven zijn ook optioneel. Behandel je hout niet, dan neemt de kwaliteit van het materiaal snel af en moet je eerder overgaan tot vervanging.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Zuidema Schuttingen vind je tientallen blogs met handige tips en adviezen. Heb je bijvoorbeeld deze blogs al gelezen:

Bestel een nieuwe schutting bij Zuidema Schuttingen

Wil je een hout beton schutting met een natuurlijke uitstraling, maar wel eentje die ook langere tijd meegaat? Een hout beton schutting is een duurzame optie en verzekert je van een lange levensduur en een schitterende look.

Zuidema Schuttingen helpt ook jou graag aan een kwalitatieve schutting. Creëer daarom een unieke tuin met een hout beton schutting uit onze groothandel en kies voor kwaliteit tegen een eerlijke prijs! Ben je nog niet overtuigd of kan je wel een goed advies gebruiken? We helpen je graag.

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen