Stevige schutting kopen? Kies dan voor een hout beton schutting!

Stevige schutting kopen? Kies dan voor een hout beton schutting!

Ben jij op zoek naar stevige hout beton schutting? Dan heb je bij Zuidema Schuttingen twee keuzes: Een beton schutting; een stevige en onderhoudsvriendelijke oplossing of een hout beton schutting.

Een hout beton schutting is een omheining van een erf of tuin waarbij gebruik is gemaakt van twee materialen: Hout en beton. Dit levert een stevige schutting op met de mooie natuurlijke uitstraling van hout en de duurzaamheid van beton.

Wat maakt een hout beton schutting stevig?

Er zijn twee factoren die de hout beton schutting zijn stevigheid geven: De betonnen constructie en de manier waarop de schutting geplaatst wordt. Veel mensen kiezen voor een houten schutting. Dat komt door de mooie natuurlijke uitstraling die goed bij de tuin past. Hout is echter minder stevig en duurzaam dan beton.

Je hebt vast wel eens een houten schutting gezien die door een harde storm geheel omgeblazen is. Dit zal bij een betonnen schutting niet snel gebeuren. Een hout beton schutting is een schutting waarbij de belangrijke dragende delen gemaakt zijn van beton.

Voordeel ten opzichte van houten schutting

Dit zijn de palen die de grond in gaan en de onderste dragers van de schutting. Op de dragers en tussen de palen wordt daarna het hout geplaatst. Dit geeft meerdere voordelen ten opzichte van een houten schutting, zeker op gebied van stevigheid. De stevigheid en stabiliteit van een schutting wordt daarnaast voor een deel bepaald door de manier waarop een schutting geplaatst wordt.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk hoe diep en op welke manier de palen voor de schutting geplaatst worden. Deze palen (hout of beton) bepalen voor een groot deel hoe stevig de schutting staat. Als je een doorgewinterde doe-het-zelver bent dan kun je de schutting prima zelf monteren. Ben je minder handig? Kies er dan voor om de schutting te laten plaatsen!

Lees ook: 'Hoe stevig is een hout beton schutting?'

Houten schutting versus hout beton schutting

Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen zitten er bepaalde verschillen tussen een houten schutting en een hout beton schutting. Als de stevigheid en duurzaamheid de belangrijkste eigenschappen voor de schutting zijn, dan kun je het best kiezen voor een hout-betonschutting.

Hout is een prachtig natuurlijk materiaal dat veelvuldig gebruikt wordt voor schuttingen en schuttingpoorten. Het heeft echter één belangrijk nadeel: Het gaat vaak minder lang mee dan beton. De duurzaamheid hangt af van de houtsoort waarvoor je kiest en de manier waarop het hout onderhouden wordt. Douglashout is de minst duurzame hout, dat komt doordat het onbehandeld hout is.

Een schutting van Douglashout zal zo’n vier jaar meegaan. Als je het Douglashout echter combineert met beton dan zal het hout een stuk langer meegaan. Dat komt doordat het hout dan niet met de grond in contact zal komen. Behandel je het hout daarnaast met beits dan heb je een stevige hout beton schutting die jarenlang mee zal gaan. Andere houtsoorten zullen nog langer meegaan.

Stevige schutting kopen? Kies dan voor een hout-betonschutting!

Wat zijn de voordelen van een stevige schutting?

Een stevige schutting biedt verschillende voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is de lange levensduur. Als je een hout beton schutting hebt laten plaatsen dan weet je zeker dat deze jarenlang mee zal gaan.

Andere voordelen zijn:

  • Er is de zekerheid dat de hout beton schutting niet omvalt tijdens een storm;
  • Je hebt weinig onderhoud aan de hout beton schutting. Alleen het hout heeft eens in de zoveel tijd onderhoud nodig;
  • Een hout beton schutting is een mooie combinatie van natuurlijk materiaal en duurzaam beton;
  • De hout beton schutting houdt meer geluid tegen dan een volledig houten schutting;
  • Beton sluit de tuin geheel af aan de onderkant. Er kan niets tussendoor kruipen of groeien.

Wil je een schutting die optimale stevigheid en duurzaamheid biedt? Dan zou je kunnen kiezen voor een geheel betonnen schutting. Deze zijn geheel onderhoudsvrij, zeer duurzaam en hebben geen fundering nodig.

Ben je bang voor het kille karakter van beton? Deze tijd is gelukkig voorbij! Tegenwoordig kun je een betonnen schutting in allerlei kleuren en motieven bestellen. Ook qua hoogte kun je alle kanten op. Van een lage schutting voor in de voortuin tot een hoge schutting. Let hierbij wel op de maximale hoogte van de schutting.

Stevige hout beton schutting kopen bij Zuidema Schuttingen

Wil je een stevige schutting kopen? Bestel deze dan bij Zuidema Schuttingen! Bij ons kun je terecht voor alle materialen die je nodig hebt voor het plaatsen van een duurzame en stabiele schutting. Daarnaast kunnen wij de schutting ook voor jou plaatsen.

Wij installeren de hout beton schutting op een professionele manier, waardoor de omheining jarenlang stabiel en stevig zal staan. Voor de hout  beton schutting kun je bij ons kiezen uit de volgende vier verschillende houtsoorten:

Daarnaast heb je keus voor een standaard hout beton schutting, een semi luxe hout-beton schutting of een luxe hout beton schutting. Op onze website kun je precies lezen wat deze verschillende mogelijkheden inhouden. Wil je een stevige schutting, maar kies je liever niet voor beton?

Dan zou je een houten schutting van Nobifix hout kunnen overwegen, dit is een zeer duurzaam soort hout dat zeker 30 jaar meegaat. Heb je vragen over de verschillende houtsoorten, de hout-betonschuttingen of over onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Zuidema Schuttingen vind je tientallen blogs met handige tips en adviezen. Heb je bijvoorbeeld deze blogs al gelezen:


Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragenOver de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen