betonnen onderplaat schutting

Wat is een betonnen onderplaat schutting

 Ben je op zoek naar een nieuwe schutting voor je tuin, dan heb je meer dan genoeg opties om uit te kiezen. Ga je voor hout, bamboe of kies je juist voor een grote haag? Een betonnen onderplaat schutting is tegenwoordig ook enorm populair en dat is niet voor niets. Wat voor schuttingen zijn dit, wat zijn de voordelen en wat kun je er allemaal mee? Hier vind je alle antwoorden die je zoekt.

Wat is een betonnen onderplaat voor een schutting?

Een schutting met een betonnen onderplaat heeft een basis van één of twee betonplaten. Dit zijn grote, vlakke stukken beton die in de grond gezet worden en zo een stevige basis voor een schutting vormen. Boven op deze platen worden meestal houten panelen bevestigd. Zo krijg je een hout-betonschutting.

betonnen onderplaat schutting motieven

Deze schuttingen staan bekend om hun stijlvolle uitstraling, maar hebben ook een lange levensduur. Het is daarnaast ook mogelijk om een volledig betonnen schutting te maken met deze platen. Hierbij wordt de ene betonplaat boven op de andere geplaatst, totdat de juiste hoogte is bereikt. Deze schuttingen zijn ideaal voor iedereen die van de moderne en robuuste uitstraling van beton houdt. Je kunt dus alle kanten op met betonnen platen, wat je persoonlijke stijl ook is.

Ga naar hout-betonschutting voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen?

Waarom zou je voor een schutting met betonnen onderplaten kiezen? Deze schuttingen hebben allerlei voordelen. De belangrijkste is dat beton een enorm sterk materiaal is dat niet kapot gaat in de grond. Heb je een hout-betonschutting met betonnen onderplaten? Dan komt het hout niet direct in contact met de grond, waardoor het ook niet kan gaan rotten. Daarnaast krijg je 15 jaar garantie op betonrot, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de levensduur van je schutting.

Een ander voordeel is dat beton een onderhoudsarm materiaal is. In tegenstelling tot hout hoeft het niet regelmatig geschuurd, gelakt en gereinigd te worden. Het materiaal is ook minder vatbaar voor groene aanslag. Is het beton toch wat verkleurd? Dan reinig je het snel en makkelijk met wat groene zeep en een borstel. Je geniet dus van de voordelen van een stijlvolle schutting, zonder de nadelen.

Ga naar onderhoud schutting voor meer informatie.

Verkrijgbaar in allerlei soorten en maten

Het mooie van schuttingen met betonnen onderplaten is dat je de uitstraling helemaal kunt personaliseren. De betonplaten komen namelijk in allerlei soorten en maten. Zo heb je de keuze uit vier verschillende kleuren: wit, antraciet, taupe en stampbeton grijs. Iedere kleur geeft de schutting weer zijn eigen charme en kan gecombineerd worden met verschillende soorten hout. Zo is het altijd mogelijk om een schutting samen te stellen die bij jouw persoonlijke stijl past. Ook het motief van betonplaten kun je aan jouw wensen aanpassen.

betonnen onderplaat schutting kleuren

Je hebt natuurlijk simpele, egale betonplaten. Deze ogen modern en geven de schutting een strakke afwerking. Houd je juist van een sfeervol baksteenpatroon? Ook dat hoort bij de mogelijkheden. Verder kun je voor een robuust Romeins motief kiezen of betonplaten met een granietlook uitkiezen. Deze betonplaten hebben een mooie textuur en zorgen daardoor voor een sfeervolle schutting. 

Als laatste is er het formaat van de betonplaten. Deze platen zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Hierdoor is het mogelijk om ze als onderplaat te gebruiken voor een hout-betonschutting. Je kunt ook een complete betonschutting maken door door meerdere platen boven elkaar te plaatsen. Wil je juist een lage betonnen afrastering maken? Ook dat is mogelijk met betonplaten. Deze veelzijdigheid maakt deze platen het ideale bouwmateriaal voor jouw tuinafscheidingen.

Ga naar betonschutting voor meer informatie.

Betonplaten bestellen bij Zuidema Schuttingen

Wil je graag een schutting maken van sterk en stijlvol materiaal dat de tand des tijds goed doorstaat? Dan zijn betonplaten een uitstekende keuze. Gebruik betonnen onderplaten voor een hout-betonschutting of maak een statement door een volledig betonnen schutting neer te zetten. Wat je voorkeur ook heeft, bij Zuidema Schuttingen vind je alles wat je zoekt voor je betonnen schutting. Onze betonplaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, motieven en maten, geschikt voor iedere tuin. Bestel je betonplaten dus nu online of kom langs bij onze showroom om ze in het echt te bekijken.

Wat kunnen wij verder voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Zuidema Schuttingen vind je tientallen blogs met handige tips en adviezen. Heb je bijvoorbeeld deze blogs al gelezen:

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Reactie plaatsen