Schutting zonder onderhoud

Niet iedereen houdt van onderhoud plegen of heeft er de tijd voor. Daarom zoek jij ook een schutting zonder onderhoud, zodat je echt kunt genieten van de tuin, zonder er te veel in te hoeven werken. Maar wat is een schutting die geen onderhoud nodig heeft en zijn die er wel?

Welke schutting zoek je?

Je wilt de bestaande houten schutting vervangen omdat deze op instorten staat. Dat mag ook wel na 15 jaar, want echt langer gaan de houten schuttingen van die tijd niet mee. Vooral de palen in de grond kunnen snel vergaan, zonder dat je erg in hebt, en afbreken bij en harde wind.
schutting zonder onderhoud zuidema schuttingen
Al heb je al eens geprobeerd de schutting te verven, toch gaat het verval door, want dan had je dat direct na plaatsing moeten doen. Dus nu zoek je een andere oplossing en die oplossing voor jou is de betonschutting of hout-betonschutting. Een schutting van beton met (bijna) geen onderhoud.

Er is altijd onderhoud nodig

We zeggen het niet graag, maar alles heeft onderhoud nodig. En dat geldt vooral voor onderdelen in de tuin die jaar in jaar uit, alle weersomstandigheden moeten trotseren. Toch zijn er dingen die minder tot vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Het voorkomen dat de klimop de schutting in groeit, is ook onderhoud en beschermt het hout al, en een jaarlijkse controle op beschadigingen valt hier ook onder.

De beton-schutting zonder onderhoud

Een betonschutting bestaat uit betonnen onderdelen van speciaal beton, met daar in verstevigingsmateriaal (bewapening). Dit beton is heel goed bestand tegen alle weersinvloeden en alleen grote beschadigingen kunnen het beton aantasten. Het eigenlijke schuttingdeel is niet van hout, maar bestaat uit een aantal betonnen platen.

Deze platen zijn enkelzijdig of aan beide zijden (keuze), voorzien van een structuur. Deze structuur kan een rots-motief zijn, baksteen of een van de andere motieven die er zijn. Ook de kleur kun je zelf kiezen, zoals je hieronder kunt zien. De platen zitten geklemd tussen bijpassende betonnen palen die een groef hebben aan de zijkant, waar de platen precies inpassen. Je kunt trouwens elke combinatie maken die je wilt, zolang de onderdelen maar passen.
beton-schutting zonder onderhoud
De betonschutting is een unieke, elegante en exclusieve schutting die de tuin met stijl afscheid van het andere daar buiten. Je hebt totaal geen inkijk, zoals je wel bij sommige houten schuttingen hebt. Het is ook een goede vervanging van een gemetselde muur en heeft geen fundering nodig.

Onderhoud betonschutting

Ook al doe je helemaal niets aan onderhoud, dan nog gaat de betonschutting veel langer mee dan een houten schutting. Wil je echt blijven genieten van de schutting, dan raden we je wel aan, de betonschutting regelmatig te controleren op beschadigingen. Terwijl je dat doet, kun je schutting schoonmaken met water om eventuele (groene) aanslag te verwijderen.

Bij het plaatsen kan bewapeningsstaal vrij komen te liggen, wat later kan gaan roesten. Om dit te voorkomen, raden we aan, om deze plekken te behandelen met een special coating. Deze coating kunt ook bij ons kopen in de webshop, of mee bestellen met de betonschutting.

Hout-betonschutting

schutting zonder onderhoud hout-betonDe hout-betonschutting lijkt op de betonschutting, maar heeft een houten schuttingdeel tussen palen, met daaronder een of meerdere betonplaten. Deze betonnen onderdelen zijn dezelfde als die van een betonschutting en hebben hetzelfde weinige of geen onderhoud nodig.

Onderhoud hout-betonschutting

Het houten schuttingdeel is een ander verhaal. Deze leveren we in verschillende soorten hout:Elk van deze houtsoorten gaat een bepaald aantal jaren mee, en het is afhankelijk van verschillende factoren, of dat langer of korter is. Van deze houtsoorten gaat het hout van Nobifix het langst mee. Nobifix is geen houtsoort, maar Europees hout wat met een speciaal procedé is verduurzaamd, zodat het langer bestand is tegen allerlei invloeden.
schutting zonder onderhoud beits
Al deze houtsoorten kun je behandelen met een beits of speciale olie, waardoor ze beter beschermd zijn. Wil je de schutting mooi houden, dan moet je deze elk jaar controleren op beschadigingen, en eens in de 2 of 3 jaar, opnieuw beitsen of oliën.

Conclusie

Wil je een schutting zonder onderhoud te hoeven plegen, dan kies je een van onze mooie betonschuttingen. Heb je wel tijd voor wat onderhoud, dan laat je een hout-betonschutting door ons plaatsen. Echter nogmaals, alles heeft onderhoud nodig, hoe minimaal dan ook.

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Heb je deze artikelen al gelezen?

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van: