coating hout-betonschutting

Coating hout-betonschutting: welke en waarom

Coating voor hout-betonschuttingen koop je bij Zuidema Schuttingen, het adres voor levering en plaatsing van hout-betonschuttingen en betonnen schuttingen in heel Nederland. Ben je van plan de oude schutting te vervangen? Denk dan eens aan een hout-betonschutting of een compleet betonnen schutting.

Hout-betonschutting voor jarenlang plezier

Een hout-betonschutting combineert de voordelen van een houten schutting en een betonnen schutting. De houten schuttingdelen geven de schutting de natuurlijke aanblik en de betonnen onderdelen geven de schutting de stevigheid die bij houten schuttingen soms ver te zoeken is.

De houten schuttingschermen staan op een of meerdere betonnen platen, zodat het hout niet in aanraking komt met de grond en opspattend zand. Hierdoor blijft het hout langer goed en is het hout makkelijk te onderhouden. De schermen en de platen zitten geklemd tussen betonnen palen die in de grond staan en zijn verankerd met beton. De betonnen palen en onderplaten gaan veel langer mee dan welke houten onderdelen dan ook. 

Hout-betonschuttingen zijn er in drie varianten:

Waarom onderhoud met speciale coating

Hout-betonschuttingen en betonschuttingen vragen op zich weinig onderhoud door de toegepaste materialen. Toch heeft vooral het hout regelmatig aandacht nodig, zoals al het hout wat jij in de tuin hebt. De betonnen onderdelen moet je elk jaar controleren op beschadigingen, omdat het bewapeningstaal niet bloot mag komen te liggen.

Beton heeft daarnaast de neiging na verloop van tijd te verkleuren. Wil je dit voorkomen, dan kun je de onderdelen behandelen met onze speciale coating. Je houdt niet alleen de kleur levendig, maar je beschermt het beton ook tegen aantasting door de weersomstandigheden. Dat geldt vooral voor de gekleurde betonelementen, want deze kun je in verschillende kleuren krijgen, van wit tot antraciet, bruin en zwart.

coating hout-betonschutting-antraciet

Welke coating moet je gebruiken?

Voor de antraciet betondelen heb je de speciale coating nodig die hiervoor is bedoeld. Deze antraciet coating brengt naast glans ook een extra kleurlaag aan. Voor de overige kleuren heb je de kleurloze of blanke coating nodig. Wanneer je gekleurde betondelen binnen een half jaar na plaatsing behandelt en het daarna regelmatig herhaalt, hou je de kleuren echt mooi. Gekleurde betondelen die na verloop van de jaren erg zijn verkleurd krijgen niet hun oorspronkelijke kleur terug, maar je haalt de kleur wel enigszins weer terug.

Hoeveel coating ben je nodig?

Met een fles coating (1 liter) kun je ongeveer 15 betonplaten doen. Hoeveel meter schutting is afhankelijk van het aantal platen per schuttingdeel. Met dezelfde fles van 1 liter kun je 5 meter betonschutting van 2 meter hoog doen. De coating voor betonschutting breng je met een blokkwast aan, waarbij je moet letten op:

  • Een schone en droge ondergrond.
  • Fles voor gebruik goed schudden.
  • Buitentemperatuur tussen 10 en 20 ° Celsius.

Ga naar de webshop om coating te bestellen.

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Gerelateerde informatie

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Reactie plaatsen