Dichte Schutting

Dichte Schutting

Ben je op zoek naar een dichte schutting? Zuidema Schuttingen plaatst hout-betonschuttingen en betonschuttingen in heel Nederland.

Voor elk wat wils

Er is veel keus als het gaat om dichte schuttingen, ofwel erfafscheidingen zonder inkijk. Veelgebruikt is de natuurlijke erfafscheiding van bijvoorbeeld coniferen, liguster of taxus. De natuurlijke erfafscheiding vergt jaarlijks onderhoud en het duurt een paar jaar voordat de erfafscheiding voldoende is uitgegroeid om daadwerkelijk inkijk te voorkomen.

Gewone houten schuttingen

Ook de volledig houten erfscheiding van geïmpregneerd hout is vrij algemeen. Deze erfafscheidingen vergen minder onderhoud, maar doordat de palen veel te lijden hebben van het weer is de levensduur van dit soort erfafscheidingen gewoonlijk beperkt tot vijftien jaar. Moderne toetreders tot de markt zijn de hout-beton erfafscheiding en de beton erfafscheiding. Dit zijn moderne erfafscheidingen van onderhoudsvrije materialen met een strakke look die vele jaren zonder onderhoud mooi blijven.

Onderdelen van de hout-beton erfafscheiding

De hout-beton erfafscheiding bestaat uit verschillende onderdelen:

  • geïmpregneerde grenen schuttingdelen
  • betonnen palen
  • betonplaten

De geïmpregneerde grenen schuttingdelen zijn gemonteerd aan de betonnen palen. Deze betonnen palen zorgen voor de verankering van de erfafscheiding in de grond. Het voordeel van betonnen palen is dat deze niet vergaan door vocht uit de grond. Dat is een belangrijke levensduur bepalende factor. De betonplaten zijn ingegraven in de grond tussen de betonnen palen. Deze betonplaten voorkomen dat kleine voorwerpen, zoals bijvoorbeeld tennisballen, onder de schutting door rollen.

Lees meer: hout-betonschutting

Dichte schuttingDichte schutting


Privacy-beleving en inkijk

De mate van inkijk van een erfafscheiding is belangrijk voor de privacy-beleving. Bij hout-beton erfafscheidingen bepaalt het aantal planken per vierkante meter de inkijk. Deze planken worden aan weerszijden van de erfafscheiding om-en-om gemonteerd. Hoe meer planken per strekkende meter, des te meer overlap van de planken en dus hoe minder inkijk voor toevallige passanten. Zo heeft een 19-plank hout-beton erfafscheiding weinig inkijk, een 21-plank erfafscheiding nog minder inkijk en is er bij een 23-plank erfafscheiding vrijwel geen inkijk. Lees ook: Verschil 19planks, 21planks, 23planks schuttingDichte schutting

Verschillende kwaliteiten van hout-beton erfafscheiding

Bij hout-beton erfafscheiding zijn er verschillende kwaliteiten. De standaard hout-beton erfafscheiding heeft een enkele gladde bodemplaat. Een semi-luxe hout-beton erfafscheiding heeft een enkele bodemplaat met een enkelzijdig motief. Een luxe hout-beton erfafscheiding heeft twee bodemplaten met een enkelzijdig motief. Andere keuzemogelijkheden bij de hout-beton erfafscheiding betreffen de versiering van de betonpalen en de bovenafwerking van de houten schuttingdelen. Overigens, ziet deze bovenafwerking er niet alleen mooi uit, maar heeft deze ook een levensduur verlengend effect. Dichte schutting

Beton erfafscheidingen

Als het aankomt op inkijk en privacy-beleving dan is er bij beton erfafscheiding absoluut geen inkijk. Qua opbouw lijkt een betonschutting op een hout-beton erfafscheiding. Het verschil is dat de houten schuttingdelen achterwege worden gelaten en het aantal betonplaten wordt verhoogd naar vijf. Deze betonplaten kunnen worden voorzien van een enkelzijdig motief naar keuze. Er kan onder meer uit de volgende motieven worden gekozen: hout-motief, rots-motief, Romeins-motief en graniet-motief. Daarnaast kan ook de kleur van de betonplaten en betonpalen door de kopers worden bepaald. Mogelijke kleuren zijn onder meer wit, crème en antraciet.

Lees meer: betonschutting

Dichte schutting in vorm van betonschuttingDichte schutting in vorm van betonschutting


Interesse?

De populariteit van hout-beton erfafscheidingen en beton erfafscheidingen is niet verrassend, gezien de vele voordelen. Niet alleen zijn ze onderhoudsvrij en inkijkvrij, ze zien er ook bijzonder strak uit. Ook prijstechnisch zijn ze bijzonder aantrekkelijk. Montage van deze erfafscheidingen is een intensief klusje. Om die reden worden hout-beton erfafscheidingen en beton erfafscheidingen gewoonlijk aangeboden inclusief vakkundige en snelle montage, zodat kopers er eigenlijk geen omkijken aan hebben. Ben je geïnteresseerd geraakt in een dichte schutting in de vorm van een hout-beton erfafscheiding of een beton erfafscheiding? Neem contact met ons op of vraag om een offerte.

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Reactie plaatsen