Welke soorten schuttingen zijn er?

Welke soorten schuttingen zijn er?

Ga je je tuin omheinen, dan wil je dit natuurlijk wel op een mooie manier doen. Een hout beton schutting moet niet alleen goed bij de tuin passen, maar ook op jouw persoonlijke smaak aansluiten. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar welke soorten hout beton schuttingen zijn er allemaal? Hier vind je een overzicht, inclusief de voor- en nadelen van iedere soort hout beton schutting.

De verschillende soorten schuttingen

Wanneer je denkt aan een schutting, denk je misschien aan een simpel houten exemplaar. Dit was jarenlang de norm, maar inmiddels is er veel meer mogelijk op het gebied van schuttingen. Laat je inspireren door de verschillende soorten hout beton schuttingen.

Houten schuttingen

Hout is een ontzettend veelzijdig materiaal dat ideaal is voor schuttingen. Het heeft een natuurlijke uitstraling, is makkelijk te bewerken en komt in allerlei kleuren. Kies je voor een volledig houten schutting, dan moet je er wel rekening mee houden dat hout wat onderhoud vereist. Zo moet je het regelmatig lakken of beitsen en eventueel groene aanslag verwijderen. Hoe vaak dit moet gebeuren, is afhankelijk van het type hout dat je voor de schutting gebruikt.
soorten schutting houten schutting

Betonschuttingen

De naam zegt het natuurlijk al: betonschuttingen worden volledig van beton gemaakt. Dit beton kan in allerlei vormen en kleuren geleverd worden, ook met een mooie textuur. Het grote voordeel van beton is dat het enorm stevig is en ook wind kan tegenhouden. Het materiaal gaat tot wel veertig jaar mee en vergt nauwelijks onderhoud. Het nadeel is dat betonschuttingen relatief duur zijn.
soorten schutting betonschutting

Hout beton schuttingen

De stevigheid van een betonnen schutting, maar de charme van een houten schutting? Het komt samen wanneer je een hout beton schutting in je tuin laat plaatsen. De steunpalen en het onderstel van deze hout beton schuttingen worden van beton gemaakt, terwijl de tussenschotten helemaal van hout zijn. Hierdoor gaan de schuttingen langer mee, al vergt het houten gedeelte wel wat onderhoud. De prijs is een mooie middenweg tussen hout- en betonschuttingen.
soorten schutting hout-betonschutting

Schuttingen met gaaspanelen

Schuttingen met gaaspanelen zijn al jarenlang een populaire keuze voor tuinafscheidingen. Ze zijn relatief eenvoudig te installeren en bovendien erg sterk. Gaas is daarnaast het ideale materiaal wanneer je je schutting wilt bedekken met klimplanten. Het materiaal heeft geen onderhoud nodig, blijft lang mooi en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het nadeel is dat het minder natuurlijk oogt en ook weinig tot geen privacy biedt, tenzij je het gaas met iets bedekt.
soorten schutting gaas

Bamboeschuttingen

Houd je van schuttingen met een natuurlijke uitstraling? Dan is een bamboeschutting een uitstekende keuze. Dit materiaal is volledig natuurlijk, zorgt voor goede beschutting en is bovendien erg duurzaam. Door de natuurlijke uitstraling gaat de bamboe volledig op in de rest van de tuin. Het nadeel aan dit materiaal is dat het wel wat onderhoud vergt. Zo kan het na een aantal jaar gaan verkleuren door aanslag.
soorten schutting bamboe

Natuurlijke omheining

Wanneer je helemaal voor een natuurlijke uitstraling wilt gaan, ligt een volledig natuurlijke omheining voor de hand. Dit is een haag die je tuin afschermt, zonder de harde barrière die een houten of betonnen schutting vormt. Het ziet er prachtig uit, maar een natuurlijke omheining vergt veel onderhoud. Je moet het regelmatig snoeien en in de gaten houden dat het gelijkmatig groeit. Daarnaast is het geen goede omheining wanneer je kinderen of huisdieren veilig binnen je tuin wilt houden.
soorten schutting haag

Op zoek naar een nieuwe schutting?

Ben je op zoek naar een nieuwe schutting? Dan heb je overduidelijk genoeg opties om uit te kiezen. De ene optie is niet beter dan de andere. Welke schutting het beste bij je past, is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Vind je het belangrijk dat de schutting een natuurlijke uitstraling heeft? Kies dan voor een haag. Ben je juist op zoek naar een moderne, onderhoudsvriendelijke schutting? Dan is een hout beton schutting een goede optie.

Ook de dichtheid van ieder materiaal speelt een belangrijke rol. Een normale, houten schutting heeft vaak nog kleine spleetjes die de schutting een open uitstraling geven. Bij gaasschuttingen kun je zelfs helemaal door de tuinomheining heen kijken. Ben je gehecht aan je privacy? Dan is een betonschutting of een bamboeschutting een betere keuze. Er is in ieder geval één ding zeker: er is altijd wel een schutting die bij je past.

Wat kunnen wij verder voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Zuidema Schuttingen vind je tientallen blogs met handige tips en adviezen. Heb je bijvoorbeeld deze blogs al gelezen:

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen