Welke schutting kies jij voor jouw tuin? Hout-beton of betonschutting?

Je hebt besloten dat je een nieuwe schutting wilt plaatsen omdat je de tuin gaat aanpakken. Of je wil de oude vervallen schutting vervangen die al jaren scheef hangt. Maar wat voor soort schutting kies je dan en van welk materiaal.

keuze schutting oude schutting

Voor- en nadelen

Alles heeft zijn voordelen en ook nadelen. Niets is perfect, maar je wilt wel het beste maar geen klauwen met geld uitgeven. Zo stel je waarschijnlijk nog meer eisen aan de nieuwe schutting:

 • Onderhoudsarm
 • Duurzaam
 • Betaalbaar
 • Stevig
 • Uitstraling

Soorten materialen

wilgentenen keuze schutting

Je kunt tegenwoordig schuttingen krijgen van veel materialen, onder andere:

 • Hout
 • Beton
 • Composiet
 • Kunststof
 • Metaal

Van hout weet je dat dit van goede kwaliteit moet zijn, wil het lang meegaan. Goede kwaliteit is duur maar het vergt ook onderhoud en het is niet altijd even duurzaam. De schuttingen van composiet en kunststoffen schutting vindt niet iedereen even mooi. Het is echt een kwestie van smaak. Ze zijn ook duurder dan andere schuttingen. Hetzelfde geldt voor metalen schuttingen.

Lees ook Wat is een schutting

Hout-betonschutting

Wanneer je alles tegen elkaar afweegt kom je op een hout-betonschutting of een betonnen schutting. Een hout-betonschutting is een combinatie van hout en beton. Hierbij heb je keuze uit drie typen: Type hout-betonschutting:

 • Standaard
 • Semi-luxe
 • Luxe

Voor alle drie geldt dat je keuze hebt uit meerdere kleuren voor het beton, en drie houtsoorten voor de schuttingdelen. Kleuren:

 • Wit
 • Antraciet
 • Taupe
 • Crème

Houtsoorten:

Lees ook: Wat is Nobifix?

Betonstructuur:

Voor de semi-luxe en luxe hout-betonschutting kun je ook kiezen uit verschillende betonstructuren, strak en glad, rots, graniet en meer. Hieronder vier voorbeelden van structuur en kleur. keuze schutting - betonmotieven

Zie ook: luxe hout-betonschuttingen

Schuttingdelen:

De houten schuttingdelen kunnen verschillende hoogten hebben, al naar gelang de gewenste hoogte van de schutting. In plaats van een schuttingscherm, heb je ook keuze uit andere onderdelen als bijvoorbeeld:

Aantal planken:

Naast de houtsoort voor het schuttingdeel, moet je ook een keuze maken uit het aantal planken; 19, 21 of 23 planken. Hoe meer planken, hoe minder inkijk, waarbij je bij 23 planken helemaal niet meer langs de planken kunt kijken. Bij het aantal moet je rekening houden dat hier de twee horizontale planken zijn inbegrepen.

Lees ook: Verschil 19, 21 of 23 planken

Standaard hout-betonschutting

keuze standaard hout-betonschutting

Een standaard hout-betonschutting bestaat uit een houten schuttingscherm op een betonnen plaat, geplaatst tussen twee betonnen palen. Deze eenvoudige maar toch elegant strak ogende schutting is geeft een mooie erfafscheiding. Doordat het houten scherm niet in aanraking komt met de grond, blijft het scherm jarenlang goed. De betonnen palen hebben een vlakke, een bol of een piramide afwerking bovenop. Een bol of een piramide afwerking geeft de schutting net dat beetje extra uitstraling.

Ga naar standaard hout-betonschutting

Semi luxe hout-betonschutting

keuze semi luxe hout-betonschutting

Een semi luxe hout-betonschutting lijkt op de standaard hout-betonschutting maar heeft een luxere en elegantere uitstraling. Dit komt doordat het betonnen deel hoger is en dus zichtbaarder. De plaat kun je laten voorzien van een betonmotief in aan een of beide zijden. Je hebt keuze uit:

Deze betonmotieven geven de schutting, samen met het hout, een mooie uitstraling en past in elke tuin. De palen kunnen hetzelfde motief krijgen als je wil en je kunt ze afwerken met een aparte betonnen ‘afdekmuts’ met hetzelfde motief en kleur.

Ga naar Semi luxe-betonschutting

Luxe hout-betonschutting

luxe hout-betonschutting keuze schutting

Wil je echt iets aparts met een unieke uitstraling, dan ga je voor een luxe hout-betonschutting. Deze schutting heeft een hoger betonnen deel en een minder hoog houten scherm. Dit geeft een mooi visueel effect in elke tuin. Het betonnen deel bestaat uit twee betonplaten met een motief aan een of beide zijden, afhankelijk van de keuze. Hier bovenop plaatst men een luxe bijpassende betonnen afdekkap, met daarop het houten schuttingdeel.

Hierboven zie je een mooi voorbeeld van de mogelijkheden van een luxe hout-betonschutting. De schutting bestaat uit drie delen van ongelijke hoogte. Dit kan door gebruik te maken van de juiste paallengte en de bijbehorende schermen.

Ga naar luxe hout-betonschutting

Betonschutting

betonschutting keuze hout schutting

Ga je voor echt iets unieks, dan kies je een beton-schutting. Deze schutting bestaat uit alleen betonnen onderdelen, al dan  niet met een motief aan beide zijden. Het mooiste is natuurlijk aan beide zijden hetzelfde motief, maar een combinatie is ook mogelijk. Zelfs een combinatie van kleuren behoort tot de mogelijkheden.

Een betonnen schutting heeft een modieuze en elegante uitstraling. De schutting past goed bij een modern ingerichte tuin maar net zo goed bij andere tuinen. Dat is afhankelijk van de kleuren, motieven, hoogten en natuurlijk, de persoonlijke smaak. Je hebt bij een betonschutting nog meer keus voor wat betreft het betonmotief. Naast de al genoemde structuur, kun je ook kiezen uit:

Een betonschutting wordt altijd aan de bovenkant afgewerkt met een bijpassende afdekkap in dezelfde (of juist niet) kleur en motief.

Ga naar betonschutting

De keuze is aan jou

Je ziet dat er heel veel mogelijkheden zijn waar je uit kunt kiezen, als je hout-beton of betonnen schutting wilt. Een hout-betonschutting gaat lang mee en is onderhoudsarm, want niets is helemaal onderhoudsvrij en zelfs beton kan beschadigd raken.

Bekijk alle mogelijkheden eens goed en als je nog vragen hebt, kun je die gewoon stellen. Ook rechtstreeks via de WhatsApp knop hier op het scherm.

Wil je contact met ons, dan mag je altijd bellen of vul het contactformulier in. Je mag natuurlijk ook direct een offerteaanvragen.

Bestel in de webshop

Weet je welke hout-betonschutting of betonschutting je wilt hebben, bestel deze dan meteen in onze webshop. Hier staat ook de handige rekentool, zodat je zo weet wat je allemaal nodig hebt.