Hoog-laag schutting: spelen met hoogte

Een schutting hoeft niet saai te zijn. Je kunt veel variaties maken van gebruikte materialen en vormen om het genot te vergroten. We laten je zien wat er allemaal mogelijk is.

Traditionele schutting

De traditionele schutting kennen we allemaal: houten palen met planken er tegen aan. Het is een effectieve tuinafscheiding voor een beetje privacy of tegen het zicht op een iets minder vrolijk stemmende omgeving. Je ziet nog steeds houten schuttingen met horizontale planken waar iemand eenvoudig overheen kan klimmen. Iemand met minder eerzame bedoelingen bijvoorbeeld.

De schuttingen met kant en klare schuttingschermen tussen palen zie je vaker. De planken van deze schuttingschermen zijn over het algemeen verticaal gemonteerd. Toch lijken al die schuttingen veel op elkaar en na een paar jaar zie je ze al groen worden van de aanslag of scheef hangen. Het is allemaal een beetje veel van hetzelfde. Je kunt het ook anders doen en meer variatie aanbrengen zodat het iets uitstraalt en veel langer mooi blijft.

Het alternatief: houtbeton- en betonschutting

Een houtbetonschutting en vooral de semi-luxe of luxe houtbetonschutting heeft een veel andere uitstraling dan een standaard houten schutting. Hetzelfde geldt voor de betonschutting die geheel uit betonnen elementen bestaat.

Ga naar houtbetonschutting voor meer informatie.

Houtbetonschutting

De houtbetonschutting heeft nog steeds een houten schuttingscherm met verticale planken (19, 21, of 23 planken), maar die is boven een betonnen plaat gemonteerd en tussen twee betonnen palen. De plaat kan een standaard gladde betonnen plaat zijn maar je kunt ook kiezen voor een andere kleur of structuur.

Voor meer informatie ga je naar betonschutting.

Bij een betonschutting ben je bijna verplicht om een passende kleur en een fraai motief te kiezen. Hieronder zie je een paar voorbeelden van houtbeton- en betonschuttingen. Je ziet direct dat dit soort schuttingen een hele andere uitstraling hebben en een mooie of elegante aanvulling zijn voor de woning en tuin.

Van links naar rechts zie je standaard houtbeton, semi-luxe, luxe houtbetonschutting en een betonschutting.

hoog laag schutting standaard hoogteSpelen met hoogte en doorkijk

Wil je de tuin niet helemaal hermetisch afsluiten van inkijk of om zelf nog iets mee te krijgen van wat er buiten de tuin gebeurt, kun je spelen met de hoogte van de schuttingdelen. Je hebt hiervoor talloze mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld minder hoge schuttingschermen plaatsen langs de oprit. Dit kun je ook laten aflopen door de afzonderlijke delen steeds een stukje te laten verzakken. Hieronder zie je een mooi voorbeeld. hoog laag schutting oprit

Er zijn meerdere elementen te krijgen waardoor je nog meer variatie kunt aanbrengen in de houtbetonschutting zoals een gaas- of trellisscherm.

hoog laag schutting trellis

Of in een betonschutting:

hoog laag schutting beton glas

Vele mogelijkheden

Je ziet dat er heel veel mogelijkheden zijn en voor elk mogelijk probleem hebben wij wel een oplossing. Wil je meer voorbeelden zien kijk dan eens op onze facebook-pagina. Daar staan heel veel foto’s van door ons geplaatste houtbeton- en betonschuttingen.

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.Of bel ons via: 0524 22 34 77

Heb je deze artikelen al gelezen?

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van: