Schutting in aflopende tuin

Schutting in aflopende tuin

Een schutting plaatsen op een vlak horizontaal stuk grond kan iedereen. Maar hoe doe je dat op een hellend vlak, in een aflopende tuin? Dat leggen we je uit in dit artikel. Het is geen exacte wetenschap, maar je moet gewoon rekening houden met een aantal zaken. We richten ons in dit artikel op het plaatsen van een hout-betonschutting of betonschutting.

Hout-betonschutting of betonschutting

Een hout-betonschutting bestaat uit houten schuttingdelen op een of meerdere betonnen platen (met of zonder structuur), die je tussen twee betonnen palen plaatst. De betonnen platen komen deels in de grond (ongeveer 10 cm), afhankelijk van de gewenste hoogte van de schutting. Zo is alles goed opgesloten in de grond en kan er niets onderdoor. De palen zet men vast met snelbeton. We kennende volgende hout-betonschuttingen:schutting aflopende tuin - betonschuttingEen betonschutting heeft geen houten schuttingdeel maar is het hele vlak tussen de palen opgevuld met betonnen platen. Hierbij heb je keuze uit heel veel motieven (structuren op de platen) en kleuren. Bekijk de betonschuttingen. Maar je kunt ook hele mooie combinaties maken van deze twee typen schutting, of andere elementen invoegen. Je kunt eindeloos variëren. Hieronder zie je een mooi voorbeeld.

Uitmeten van de hout-betonschutting

Bij het plaatsen van een schutting is het uitmeten een belangrijke stap in het proces. Je bepaalt niet alleen waar de palen moeten komen te staan, maar ook hoeveel van elk onderdeel je moet bestellen. Tijdens het meten zal je ook de hoogte moeten bepalen, en kun je controleren of de grond afloopt, wat het vaak wel doet.
Dit kun je doen met een gewone waterpas of een moderne laserwaterpas, maar evengoed met een ‘slang-waterpas’. Deze kun je zelf maken, maar je kunt deze ook kopen.
schutting aflopende tuin-slangenwaterpasSlangwaterpasHet uitmeten kun je ook door ons laten doen voor een klein bedrag, zodat je zeker bent dat alles goed is gemeten. Je krijgt dan natuurlijk ook advies en antwoord op alle vragen die je hebt.
Ga naar de meetservice.

Hout-betonschutting of betonschutting op hellend vlak

Wanneer je weet of de grond afloopt, moet je het hoogste en laagst punt bepalen. Is het verschil niet te groot, kun je er voor kiezen de schutting in zijn geheel, zover te laten zakken, dat ook de betonplaten van het laatste deel nog in de grond zit. Zoals in onderstaande afbeelding. Is er een groot verschil, dan laat je de verschillende schuttingdelen, elk een paar centimeter zakken.
schutting aflopende tuin - rechte schutting
Probeer de stappen gelijk te verdelen, zoals in onderstaande afbeelding. Wil je precies weten hoe je een schutting plaats, ga dan naar Stappenplan hout-betonschutting plaatsen.
schutting aflopende tuin - getrapte schutting

Voorbeelden praktijk

Een paar mooie voorbeelden vanuit de praktijk, zie je hieronder.
schutting aflopende tuin - betonschutting1
schutting aflopende tuin - houtbetonschutting1
schutting aflopende tuin - betonschutting 2
schutting aflopende tuin - houtbetonschutting 2

Meer informatie

Wil je een schutting in een aflopende tuin, of hellend vlak, en weet je niet hoe je moet beginnen? Laat ons je dan helpen.

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Heb je deze artikelen al gelezen?

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van: