schutting samenstellen

Je eigen schutting samenstellen: makkelijk en snel

Ben je op zoek naar een stijlvolle schutting die precies aan jouw wensen voldoet? Bij het uitzoeken van schuttingen is er altijd wel iets dat niet helemaal bij je past. De kleur is net verkeerd, de houtsoort is niet wat je zoekt of de afmetingen kloppen niet. Daarom is je eigen schutting samenstellen een goede optie. Zo weet je zeker dat je vindt wat je zoekt en kun je de schutting helemaal aan jouw wensen aanpassen. Wij maken het je makkelijk met onze handige schuttingconfigurator.

Waarom je eigen schutting samenstellen?

Kies je ervoor om je eigen schutting samen te stellen, dan heb je helemaal in de hand hoe de schutting eruitziet. Je bepaalt niet alleen het type hout, maar hebt ook invloed op de kleur van de schutting. Ook de kleur en het motief van het betonnen gedeelte van de schutting bepaal je zelf. Zo weet je zeker dat de schutting goed bij je tuin past en ook helemaal naar jouw smaak is. Je ontvangt de complete schutting bovendien in één keer. Je hoeft niet zelf op zoek naar verschillende elementen, zoals de betonnen palen of een bijpassende poort. Dat bespaart je weer een paar extra bezoekjes aan de bouwmarkt. Je hoeft slechts bij één adres te winkelen en ook het plaatsen van de schutting verloopt snel en eenvoudig doordat je alles bij de hand hebt.

De schuttingconfigurator van Zuidema Schuttingen

Dankzij onze schuttingconfigurator kun je je schutting samenstellen vanuit het comfort van je eigen huis. Stap voor stap bepaal je de uitstraling van je schutting en stel je een tuinafscheiding samen die echt bij je past. Het gebruik van de configurator is eenvoudig en neemt veel van het denkwerk weg. Zo hoef jij je alleen te focussen op het uiterlijk van de schutting, terwijl wij de technische kant voor je regelen. Bij het gebruik van de schuttingconfigurator doorloop je altijd de volgende acht stappen.

Stap 1: Maten doorgeven

De eerste stap is het doorgeven van de maten voor de schutting. Meet hiervoor zelf de gewenste lengte van de schutting op. Moet de schutting meerdere zijdes van de tuin afbakenen? Schrijf dan ook de lengte van iedere zijde op.

schutting samenstellen stap 1

Stap 2: Soort schutting

Bij deze stap geef je aan wat voor soort schutting je zoekt. Kies je liever voor een hout-betonschutting of is een complete betonschutting meer aan je besteed? Onze hout-betonschuttingen komen ook in meerdere versies, van standaard tot luxe. Wil je een poort aan de schutting toevoegen, dan geef je dat bij deze stap aan.

schutting samenstellen stap 2

Stap 3: Hoogte

De hoogte van de schutting bepaalt hoe beschut je tuin is. Wordt je tuin omringd door andere woningen, dan wil je misschien een extra hoge schutting laten plaatsen. Bij ons heb je de keuze uit uiteenlopende hoogtes, zodat je altijd een schutting vindt die je de privacy biedt waar je naar op zoek bent.

Stap 4: Soort hout

Iedere houtsoort heeft zijn eigen karakter. Daarom is het kiezen van het soort hout een belangrijk onderdeel van het samenstellen van je schutting. Bij ons heb je de keuze uit drie soorten: douglas, nobifix of grenen.

Stap 5: Dichtheid van de schutting

Onze schuttingen hebben een dichtheid van 19, 21 of 23 planken. Des te meer planken ieder schuttingdeel bevat, des te dichter de schutting oogt. Door te spelen met de dichtheid kun je dus voor meer privacy zorgen of juist een opener gevoel creëren.

schutting samenstellen stap 5

Stap 6: Kleur van het beton

Al onze schuttingen bevatten betonnen onderdelen, zoals hoekpalen en afdekkappen. Kies je voor een betonschutting? Dan wordt deze natuurlijk volledig van beton gemaakt. De kleur van dit beton kun je ook personaliseren. Zo heb je de keuze uit wit, grijs, antraciet of taupe. Iedere betonkleur geeft de schutting zijn eigen charme.

Stap 7: Motief van het beton

Bij betonschuttingen is het mogelijk om het motief van het beton te personaliseren. Kies je liever voor glad en minimalistisch of houd je van de rustieke stijl van een Romeins motief? Onze betonschuttingen kunnen ook een granietlook of een klassiek steenmotief hebben.

Stap 8: Type poort

De laatste stap van onze schuttingconfigurator is het bepalen van het type poort. Ben je op zoek naar een enkele poort of wil je een grote doorgang creëren door een dubbele poort te plaatsen?

Voordelen van je eigen schutting samenstellen

Een schutting samenstellen met onze schuttingconfigurator stelt je in staat om in alle rust de verschillende opties te bekijken. Je kunt verschillende combinaties uitproberen en nadenken over de kleur, het motief en de hoogte van je schutting. Je hoeft geen haastige beslissingen te nemen en bestelt de schutting pas wanneer jij daar klaar voor bent. Bovendien zie je op onze website meteen de totaalprijs, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Jouw schutting samenstellen bij Zuidema Schuttingen

Bij Zuidema Schuttingen ben je aan het juiste adres voor schuttingen in alle soorten en maten. We bieden altijd maatwerk en vinden het alleen maar leuk om met je mee te denken. Je kunt je schutting samenstellen via onze webshop, maar bent natuurlijk ook welkom in onze showroom. Zo zie je meteen wat er allemaal mogelijk is en kun je de materialen in het echt bekijken. Wat je wensen ook zijn, wij zijn je graag van dienst.

Wat kunnen wij verder voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Zuidema Schuttingen vind je tientallen blogs met handige tips en adviezen. Heb je bijvoorbeeld deze blogs al gelezen:

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Reactie plaatsen