L-beslag voor de schutting bestellen?

L-beslag voor de schutting bestellen?

Ga je een mooie hout beton schutting, of een geheel houten schutting in de tuin zetten dan gebruik je daarvoor de houten schermen van Zuidema Schuttingen uit Geesbrug. Met een hout beton schutting maak je een mooie stijlvolle afscheiding rondom de tuin. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, dat maakt niet uit, een hout beton schutting past altijd.

Bestel ze in de webshop!

Wat is een hout beton schutting?

Een hout beton schutting wordt gevormd door een betonnen paal met daartussen onderaan een betonnen plaat. Op deze plaat en tussen de palen wordt het houten scherm geplaatst. Deze schutting heeft een hele mooie stijlvolle uitstraling en je kunt kiezen uit verschillende soorten betonpalen en -platen.

Afwerking en kleuren

Je kunt voor de palen kiezen uit een afwerking bovenop met een elegante halve bol, een strakke piramide of gewoon vlak, net wat je leuk vindt. De betonplaten kunnen gewoon vlak zijn maar ook een motief hebben aan één of beide kanten.

Dat is ook afhankelijk van de soort schutting: Hout-beton Semi-luxe hout-beton Luxe hout-beton Je hebt ruime keuze in het soort motief, bijvoorbeeld rotsmotief, klassiek steen of graniet.

Er zijn vier basiskleuren voor de palen en platen, namelijk beton-grijs, antraciet, wit en taupe. Keuze genoeg dus.

Waarom een hout beton schutting?

De meeste schuttingen zijn geheel van hout, dat wil zeggen houten palen met daartussen houten schermen of planken tegenaan gemonteerd. De palen van deze schutting staan in de grond waardoor deze maar een aantal jaren mee zullen gaan. Ze worden altijd aangetast door de grond en het vocht. Ook de schermen of de planken zijn tot op de grond gemonteerd wat betekent dat ook die sneller zullen moeten worden vervangen.

Dat alles is bij een hout beton schutting niet aan de orde. De palen kunnen niet rotten en de schermen bevinden zich minimaal 10 cm boven de grond op de betonplaten. Hierdoor zullen ze veel langer goed blijven. Maar het gaat natuurlijk om de uitstraling. Die is gewoon mooi en elegant of strak en modern. Het is maar waar je van houdt, er is altijd wel een combinatie die jij leuk vindt.

L-beslag voor schutting

Wat heb je nodig voor een hout beton schutting?

Naast de keuze die je maakt voor palen, betonplaten en schermen heb je een zak betonmortel nodig voor elke paal die je in de grond zet. Daarnaast heb je alleen maar voor elk te plaatsen scherm, vier bevestigingsbeugels nodig, het zogenoemde L-beslag. Hierbij heb je keuze uit gewoon metaal of rvs (roestvast-staal).

Bevestiging L-beslag

Deze beugels worden met een bout (m6) en een zogenoemde blindklinkmoer (m6) aan de paal bevestigd. De bout wordt hiervoor door de al aanwezige gaten in de paal gebracht. Een compleet L-beslag bestaat dus uit:

  • 2 beugels
  • Bout (m6)
  • Blindklinkmoer (m6)

Deze kunnen apart worden besteld in de webshop maar natuurlijk ook als geheel. Hier vind je ook andere bevestigingsmaterialen die je eventueel nodig hebt.

Bestel online

Bestel al je artikelen online in de webshop van Zuidema Schuttingen. Heb je vragen, aarzel dan niet om ze te stellen door ons te bellen. Of vraag direct een offerte aan voor een complete schutting!

Naar de webshop

Relevante artikelen:

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen