Betonmortel bestellen voor het plaatsen van jouw schutting?

Betonmortel bestellen voor het plaatsen van jouw schutting?

Heb jij op de erfafscheiding van je tuin een mooie houten schutting staan? Je zult niet de enige zijn die voor een houten schutting kiest. Hout heeft een natuurlijke, warme en gezellige uitstraling en je hebt veel mogelijkheden met een houten schutting.

Maar hout dat bloot staat aan de weersinvloeden heeft een beperkte levensduur. Afhankelijk van het soort hout zal dit ongeveer 15 jaar zijn. Om een lange levensduur van je schutting te garanderen, zonder veel onderhoud, kies dan voor een hout beton schutting.

Wat is een hout beton schutting?

Een hout beton schutting is nog steeds een houten schutting, maar de houten panelen worden ondersteund door beton. Er wordt een betonplaat in de grond gegraven, waarop de houten schutting rust en wordt ingeklemd en vastgemaakt aan twee betonpalen. De reden voor het gebruik van beton, is dat een houten schutting dat rechtstreeks met de grond in aanraking komt veel sneller aangetast zal worden door houtrot.

Om je houten schutting helemaal goed te beschermen, kun je de schutting ook nog afwerken met een betonnen afdekkap. Met een hout-betonschutting is een lange levensduur van je houten schutting absoluut gegarandeerd.

Waarom betonmortel bij schutting?

Soorten hout beton schutting

Bij Zuidema schuttingen kun je terecht voor diverse soorten hout beton schuttingen. De verschillen zitten vooral in de uitstraling van de schutting. Hierbij kun je kiezen uit een standaard hout beton schutting, een semi luxe hout beton schutting en een luxe hout beton schutting. Bij een standaard hout beton schutting wordt gebruik gemaakt van standaard grijs egaal beton.

Kies je voor een semi luxe hout beton schutting, dan verkrijgt je schutting een luxere uitstraling doordat er gebruik gemaakt wordt van een betonplaat met motief. Bij een luxe hout beton schutting is zowel de betonplaat als de betonpalen voorzien van een motief en heb je de keuze uit verschillende soorten motieven en verschillende kleuren beton.

Waarom betonmortel en geen gewone grond?

Voor een stabiele en stevige schutting is het goed en waterpas plaatsen van de betonpalen van groot belang. Ook de wijze waarop de betonpalen in de grond worden gegraven. Er worden hiervoor gaten in de grond gegraven, maar in plaats van gewone grond, wordt ervoor gekozen het gat te dichten met betonmortel.

Betonmortel wordt hierin droog gestort. Dit lijkt misschien vreemd, maar de bodem bevat genoeg grondvocht dat zich met de mortel zal vermengen. Zo staan de betonpalen zeer stevig en vast in de grond en is de schutting bestand tegen alle weersomstandigheden.

 

Bestel je mortel hout beton schutting bij Zuidema schuttingen

Heb je belangstelling voor een hout beton schutting in je tuin? In de webshop van Zuidema schuttingen kun je heel gemakkelijk online je hout beton schutting bestellen. Ben je niet zo heel handig met het zelf plaatsen van je schutting?

Zuidema schuttingen kan ook de schutting voor jou plaatsen. Kijk in de webshop van Zuidema schuttingen voor alle mogelijkheden voor het plaatsen van een fraaie hout beton schutting in jouw tuin.

Naar de webshop

Lees ook:

 

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen