Een betonpoer voor je schutting: creëer een stevige fundering

Een betonpoer voor je schutting: creëer een stevige fundering

Wil je een hout beton schutting in je tuin plaatsen of een ander bouwwerk? Zowel een hout beton schutting, maar ook een veranda, overkapping of prieel dienen een goede basis te hebben. Deze basis is in de meeste gevallen een goede verankering met de grond, dus een fundering.

Hierdoor is je bouwwerk goed bestand tegen de weersinvloeden en alle gevolgen hiervan, zoals harde windstoten en een extreem vochtige bodem. Het voorkomt dat je bouwwerk inzakt en dat hout in je bouwwerk aangetast wordt door vocht. Betonpoeren zijn hiervoor de beste oplossing.

Wat is een betonpoer?

Vroeger werden bouwwerken voorzien van een gemetselde fundering. Hier kwam een hoop werk en materiaal bij kijken, zoals een bekisting, cement, zand, water en een cementmolen. Vervolgens moet een fundering nog lange tijd uitdrogen, voordat het een goede basis voor je bouwwerk kan vormen.

Een betonpoer is een prefab fundering. Een betonpoer wordt in de fabriek onder ideale omstandigheden gegoten en is bij uitstek daarom al veiliger dan een gegoten fundering ter plaatse. Een betonpoer plaats je op plekken waar ook de hoofdconstructie van je bouwwerk wordt geplaatst.

Wat is een betonpoer?

Plaatsen betonpoer

Het plaatsen van betonpoeren is eenvoudig. Graaf een gat op de plek waar de betonpoer moet komen, plaats een funderingstegel op de bodem van je gegraven gat en plaats hier de betonpoer op. Met eventueel een mortel van snelbeton kun je nu het gat dichten en je hebt een zeer stevige basis. Met een paaldrager op de betonpoer, kun je hier direct je constructie op vastzetten.

Waarom zou je een betonpoer gebruiken?

De voornaamste reden voor het gebruik van betonpoeren is het gemak. Je hoeft niet meer je eigen cement te maken, je bent niet afhankelijk van de weersomstandigheden en je hoeft niet te wachten tot je fundering gedroogd is. Daarnaast is de kwaliteit van betonpoeren uitstekend. Aantasting door weer en wind van een betonpoer is nagenoeg nihil.

Dit bevordert ook de stevigheid van de constructie, die beter zal zijn dan wanneer je deze op een gegoten fundering plaatst. Een houten schutting dat op betonpoeren is geplaatst, hangt iets boven de grond. Dit voorkomt dat vocht in de schutting trekt en waardoor er houtrot ontstaat.

Uitvoeringen en maten van betonpoer

Uitvoeringen en maten betonpoeren

Betonpoeren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je zult van tevoren moeten nagaan hoe zwaar het gewicht van de constructie is dat de betonpoeren moeten dragen. Hierop kies je de soort betonpoeren. Er zijn betonpoeren met maten van 60, 45 en 40 centimeter en in diverse breedtes.

Het spreekt voor zich dat kleinere bouwwerken kleinere betonpoeren nodig hebben. Verder zijn betonpoeren uitgevoerd in de kleuren antraciet en wit. Omdat het bovenste gedeelte van de betonpoer soms uit de grond steekt, kan de kleur van belang zijn.

Bestel je betonpoeren bij Zuidema Schuttingen

Welk bouwwerk je ook wilt plaatsen, betonpoeren zijn onmisbaar voor een stevige constructie. Een schutting met betonpoeren zorgt voor een zeer stevige erfafscheiding en je kunt ook je schutting door Zuidema Schuttingen laten plaatsen.

Ook van een veranda of overkapping zul je lang plezier hebben, wanneer de constructie op betonpoeren is gebouwd. Bestel daarom heel gemakkelijk je betonpoeren online in de webshop van Zuidema Schuttingen, zodat jij snel en eenvoudig de fundering van je bouwwerk kunt plaatsen.

Naar de webshop

Relevante artikelen:

Heb je deze artikelen al gelezen?

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Over de schrijver
Wij vinden het erg leuk om onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren met je te delen via blogs. Wij vertalen de vragen van onze klanten en de dingen die we willen delen naar waardevolle blogs. Heb je hier vragen over reageer dan gerust onder het blog of neem contact met ons op.
Reactie plaatsen