schutting voortuin

Schutting in de voortuin

Wil je een schutting in de voortuin plaatsen, denk dan eens out-of-the-box en ga voor een hout-beton of betonnen schutting van Zuidema Schuttingen. Dat is een keer iets anders dan de traditionele houten schutting of goedkope vlechtschermen. Er is voldoende keuze in soorten, kleuren en afwerking van de schuttingdelen.

Regels en wetgeving schutting voortuin

In de wet zijn algemene regels opgenomen over de plaats en hoogte van erfafscheidingen, waar schuttingen ook onder vallen. Je mag namelijk niet overal een schutting van 2 meter hoog plaatsen, je moet soms met de gemeente in overleg en je bent, zoals dat heet, omgevingsvergunningplichtig. De algemene regel is dat voor een erfafscheiding achter een woning de maximale hoogte van 2 meter geldt, terwijl dat aan de voorzijde 1 meter is. Je kunt dus niet een schutting van 2 meter hoog voor de woning plaatsen zonder eerst in overleg te gaan met de gemeente.

Ga naar het omgevingsloketvoor meer informatie hierover en om direct een controle te doen of je een vergunning nodig bent.
schutting voortuin zijtuin

Hout-beton schutting voortuin

Een standaard hout-betonschutting geeft je veel privacy wanneer deze 2 meter hoog is en heeft een mooie afgewerkte uitstraling. Dat komt door de combinatie van de (gekleurde) betonnen elementen (palen, platen) en de houten schermen. Het hout is goed beschermd, omdat het niet in aanraking komt met de grond. De schermen zijn namelijk boven op de betonnen platen gemonteerd die tot enkele tientallen centimeters boven de grond uitsteken. Dat laatste is ook het geval bij de semi-luxe en luxe hout-betonschuttingen waar meerdere platen boven elkaar kunnen zijn geplaatst.

Ga naar hout-betonschutting.

Semi-luxe en luxe hout-betonschutting voortuin

Voor deze hout-betonschuttingen kun je kiezen uit meerdere kleuren beton en verschillende motieven (reliëf) op de betonnen platen. Het houten scherm is minder hoog dan bij een normale hout-betonschutting, omdat er meerdere betonnen platen onder zitten.

Ga naar semi-luxe hout-betonschutting of luxe hout-betonschutting.

Betonnen schutting voortuin

Je kunt de houten schermen vervangen door betonnen platen en zo een complete betonnen erfafscheiding maken. Hiervoor gebruiken we dan wel speciale betonnen palen met sponningen die helemaal doorlopen tot aan de bovenkant van de betonnen palen. Zo ben je er verzekerd van dat de platen altijd goed opgesloten blijven zitten tussen de palen.

Ga naar betonnen schuttingen.
schutting voortuin hout-betonhek

Geen schutting? Dan een hekwerk van hout-beton of beton.

Mag je geen schutting plaatsen of wil je om een andere reden alleen een hekwerk? Die kun je namelijk ook maken van dezelfde onderdelen als waarvan je een hout-beton of betonschutting maakt.

Ga naar hek of schutting of laag betonnen hekwerk

Heb je meer informatie nodig?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Heb je deze artikelen al gelezen?

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van: