Schutting zonder inkijk: schutting waar je niet doorheen kunt kijken

Niet alle schuttingen schermen het gebied erachter helemaal af van nieuwsgierige ogen. Daarom zoek je een schutting waar je niet doorheen kunt kijken. Zijn die er wel?

Schutting

Een schutting is bedoeld om een tuin of terrein af te schermen van de omgeving, zodat het terrein of tuin niet toegankelijk is. Je wil graag privacy in jouw eigen tuin, en daarom kies je voor een afscherming in vorm van een schutting, zonder inkijk. Toch blijkt dan vaak dat je toch in de tuin kunt kijken door schuin door de planken te kijken.

Hout-betonschutting

Een standaard hout-betonschutting bestaat uit een gladde betonnen plaat met daar boven op een houten schuttingscherm met verticale planken. Deze zitten samen tussen twee betonnen palen met een sponning, waar de plaat in past. De semi-luxe hout-betonschutting heeft een betonnen plaat met een motief aan een of beide zijden.

schutting zonder inkijk - semi-luxe.jpg

Het houten scherm heeft twee horizontale planken, met aan beide zijde een aantal verticale planken. Het is afhankelijk van de breedte van de planken en het aantal planken van het scherm, in hoeverre je er ‘doorheen’ kunt kijken. Hoe minder planken, hoe meer ruimte tussen de planken. 

  • 19-planks scherm: 17 verticale lamellen en 2 horizontale dwarsplanken.
  • 21-planks scherm: 19 verticale lamellen en 2 horizontale dwarsplanken
  • 23-planks scherm: 21 verticale lamellen en 2 horizontale dwarsplanken 

Een veel gebruikte breedte van planken is 145 mm, naast 195 mm. Hou er rekening mee dat leveranciers soms de horizontale planken, niet meerekenen met het totaal.

Voor meer informatie verschil 19-, 21-, 23-planks

Luxe hout-betonschutting

luxe-betonschutting-zonder-inkijk

Een luxe hout-betonschutting heeft twee betonnen platen, in plaats van een. Deze platen hebben een enkelzijdige of dubbelzijdig motief naar keuze. Het scherm is minder hoog, maar het aantal planken is hetzelfde: 19, 21, of 23 planken.

Betonschutting

schutting zonder inkijk - betonschutting

Wil je er echt zeker van zijn, dat je geen inkijk hebt, kies dan een betonnen schutting. Bij een betonschutting is de gehele ruimte tussen de palen, opgevuld met een aantal betonnen platen. Deze platen passen precies op elkaar door de veer en groef, onder en boven op de plaat. Een betonplaat kan een gladde structuur hebben, maar ook een rots-structuur of een ander motief. Zo kun je kiezen uit:

schutting zonder inkijk - betonmotieven

Zie ook: luxe hout-betonschuttingen

Contact

Wil je contact met ons, dan mag je altijd bellen of vul het contactformulier in. Je mag natuurlijk ook direct een offerte aanvragen.

Bestel in de webshop

Weet je welke hout-betonschutting of betonschutting je wilt hebben, bestel deze dan meteen in onze webshop. Hier staat ook de handige rekentool, zodat je zo weet wat je allemaal nodig hebt.