Tuinhek voortuin

Tuinhek voortuin

Een mooi aangelegde voortuin wil je ook mooi houden en daarom onderhoud je de voortuin ook regelmatig. Maar waar je van baalt zijn loslopende honden die af en toe in de tuin komen en die je niet kunt tegenhouden. Dan is het tijd voor een tuinhek rond de voortuin, maar welk soort tuinhek en hoe hoog mag deze zijn?

Normaal gesproken mag je voor een woning een hekwerk plaatsen van maximaal een meter hoog. Een en ander kun je navragen bij jouw gemeente, omdat men soms uitzonderingen maakt. Wil je het zelf controleren, dan kan dat op de site omgevingsloket van de overheid of ga naar erf- en perceelafscheidingen om de laatste informatie te downloaden.

Tuinhek voortuin omgevingsvergunning

Er zijn veel soorten tuinhekken die je rond een voortuin kunt plaatsen. Zo zijn er metalen (sier)hekjes, hekwerk van gaas of staafmatten en natuurlijk de standaard houten hekjes. Dit zijn allemaal prima oplossingen wanneer je iets standaards wilt, maar wil je geen standaard tuinhekje zoals al zoveel mensen bij jou in de straat, dan is hout-beton een mooie optie.

Heb je wel eens gedacht aan een hout-beton hekwerk of een beton-hekwerk? De bekende hout-betonschuttingen en betonschuttingen kun je namelijk ook heel goed als hekwerk in een voortuin plaatsen, ze zijn gewoon minder hoog.

Tuinhek voortuin hout-beton hekwerkEen hout-betonschutting bestaat uit een houten schuttingscherm wat tussen twee betonnen palen is geplaatst en rust op een betonnen plaat. Deze betonnen plaat zit in de sponning van de betonnen paal opgesloten en zit een aantal centimeters in de grond. Hierdoor kunnen dieren deze moeilijker ondergraven en ook kun je spelen met de hoogte. De houten schuttingdelen kun je (deels) vervangen door gaasschermen, waardoor je een speels effect krijgt. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van speciale betonnen palen waar houten balken in passen. Dit geeft een stevig maar mooi en elegant hekwerk.

Tuinhek voortuin balken hout-beton hekwerkMaar je kunt de schermen ook geheel vervangen door betonnen platen met een mooi rotsmotief of een ander reliëf zoals een houtnerf. Je kunt eindeloos variëren en spelen met kleur, motief, hoogte en materialen. Een complete betonnen tuinafscheiding kun je eigenlijk niet zien als tuinhek, maar we laten het wel zien.

Tuinhek voortuin beton hekwerkLaat je eens inspireren

Kijk eens op onze facebookpagina voor nog meer ideeën en gerealiseerde projecten. Maak anders een afspraak voor een gesprek bij ons in Geesbrug of vraag direct een offerte aan.

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Reactie plaatsen