Tuinhek voortuin

Lage schutting of tuinhek in de voortuin?

Ben je op zoek naar een lage schutting of een tuinhek in de voortuin? Zuidema Schuttingen helpt je graag. Misschien baal je van loslopende dieren in je tuin, wil je meer privacy of wil je een inkijk voorkomen. Dan is een lage schutting of een tuinhek een oplossing. Dan is het tijd voor een tuinhek rond de voortuin, maar welk soort tuinhek en hoe hoog mag deze zijn?

Hoe hoog mag een schutting in de voortuin zijn?

Normaal gesproken mag je voor een woning een hekwerk plaatsen van maximaal een meter hoog. Om zeker te zijn van de hoogte van je schutting kun je navragen bij jouw gemeente, omdat men soms uitzonderingen maakt. Wil je het zelf controleren, dan kan dat op de site omgevingsloket van de overheid of ga naar erf- en perceelafscheidingen om de laatste informatie te downloaden.

Tuinhek voortuin omgevingsvergunning

Soorten tuinhekken

Er zijn veel soorten tuinhekken die je rond een voortuin kunt plaatsen. Zo zijn er metalen (sier)hekjes, hekwerk van gaas of staafmatten en natuurlijk de standaard houten hekjes. Dit zijn allemaal prima oplossingen wanneer je iets standaards wilt, maar wil je geen standaard tuinhekje zoals al zoveel mensen bij jou in de straat, dan is lage schutting van hout-beton een mooie optie.

Hout-beton of beton-hekwerk

Heb je wel eens gedacht aan een houtbeton hekwerk of een betonhekwerk? De bekende hout-betonschuttingen en betonschuttingen kun je namelijk ook heel goed als hekwerk in een voortuin plaatsen, ze zijn gewoon minder hoog.

Tuinhek voortuin hout-beton hekwerk

Hout-betonschutting in de voortuin

Een hout-betonschutting bestaat uit een houten schuttingscherm wat tussen twee betonnen palen is geplaatst en rust op een betonnen plaat. Deze betonnen plaat zit in de sponning van de betonnen paal opgesloten en zit een aantal centimeters in de grond. Hierdoor kunnen dieren deze moeilijker ondergraven en ook kun je spelen met de hoogte.

De houten schuttingdelen kun je (deels) vervangen door gaasschermen, waardoor je een speels effect krijgt. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van speciale betonnen palen waar houten balken in passen. Dit geeft een stevig maar mooi en elegant hekwerk.

Tuinhek voortuin balken hout-beton hekwerk

Betonnen schutting of tuinhek in de voortuin

Maar je kunt de schermen ook geheel vervangen door betonnen platen met een mooi rotsmotief of een ander reliëf zoals een houtnerf. Je kunt eindeloos variëren en spelen met kleur, motief, hoogte en materialen. Een complete betonnen tuinafscheiding kun je eigenlijk niet zien als tuinhek, maar we laten het wel zien.


Tuinhek voortuin beton hekwerk

Wat kunnen wij voor je betekenen?

In de webshop van Zuidema Schuttingen vind je materialen voor je lage hout-betonschutting of tuinhek. We leveren de materialen bij jou op locatie. Wil je liever dat wij je schutting plaatsen. Stel deze zelf samen in onze schuttingcalculator.

Kijk gerust eens op onze facebookpagina voor nog meer ideeën en gerealiseerde projecten.

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt bij ons terecht voor de levering en montage van:

Gerelateerde informatie

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Offerte opvragen

Of bel ons via: 0524 22 34 77

Reactie plaatsen