Onderhoud beton
Schutting Vraagbaak
Zuidema Schuttingen
Schutting Vraagbaak
09/14/2023
2 min
0

Hoe onderhoud je het beton van je schutting?

09/14/2023
2 min
0

Veel mensen kiezen voor een hout beton schutting. Dit type omheining heeft ook meerdere pluspunten. Zo staat de hout beton schutting bijvoorbeeld bekend om zijn lange levensduur. Beton is immers een behoorlijk sterk materiaal dat om weinig onderhoud vraagt. Ook houdt een afscheiding van dit materiaal gemakkelijk geluid tegen waardoor je niet alleen jezelf maar ook je buren een groot plezier mee doet!

Daarnaast heb je de keuze uit diverse varianten die zorgen voor een natuurlijke, robuuste afwerking van je tuin. Hoewel dit steenachtige materiaal om weinig onderhoud vraagt, verdient het onderhoud van je beton schutting wel enige aandacht. Het kan namelijk enigszins gaan verkleuren. Maar hoe vaak heeft je omrastering van beton een opknapbeurt nodig en hoe pak je dit aan? We geven je er hieronder graag meer informatie over!

Hoeveel onderhoud heeft het beton van een schutting nodig?

Een omheining van beton is eenvoudig bij te houden. Een of twee keer per jaar schoonmaken is al voldoende. Als je schutting niet over een coating beschikt, is het wel verstandig om regelmatig te controleren of je omrastering van beton geen algen en schimmels bevat. Doordat je schutting geen beschermlaag heeft, neemt het gemakkelijker vocht op, zodat schimmels vrij spel krijgen.

Verder kan het beton van je hout-beton schutting door weersomstandigheden zijn heldere tint verliezen en bijvoorbeeld wat lichter worden. Door het gebruik van een coating krijgt het weer zijn egale karakter terug. Overweeg je om deze extra laag aan te brengen, dan is het goed om te weten dat je dit maar eens in de twee of drie jaar hoeft te doen.

Kalkuitslag of kalkuitbloei

Kalkuitslag of kalkuitbloei is eveneens een probleem dat we af en toe tegenkomen op een betonnen schutting of bij betonnen palen. Je herkent de uitslag aan de witte sporen. Deze vlekken ontstaan door kalk dat in zand voorkomt. Ook vocht is een van de boosdoeners. Het beton bevat namelijk stoffen die reageren op nattigheid, waardoor er kalk uit kan komen. Dit noemen we kalkuitslag of kalkuitbloei. Deze uitslag verwijder je simpel met een coating die ervoor zorgt dat de kalkuitslag veel minder kans krijgt.

beton coating

Een coating als onderhoud voor het beton

Het coaten van je beton schutting brengt meerdere voordelen met zich mee. De coating fungeert als een beschermlaag voor het beton en biedt bescherming tegen onder andere zonlicht, regen en andere weersinvloeden. Hierdoor heb je vele jaren plezier van je beton schutting. Voor een extra sterke beschermlaag kun je de coating twee keer aanbrengen, waardoor de kleur veel mooier blijft.

Hoe breng je de coating aan?

De coating breng je eenvoudig aan met een kwast, maar je kunt er ook voor kiezen om dit met een spuitmachine te doen. Ga je met een kwast aan de slag, zorg dan voor een schone en droge ondergrond.

Coating bestellen?

Wil je coating bestellen? In onze webshop vind je onze coating, geschikt voor de betonnen delen van je schutting.

Bestel nu

De ideale buitentemperatuur

Benieuwd wat de ideale buitentemperatuur is als je een coating wilt aanbrengen? Deze ligt tussen de 10 en 20 graden. In ons assortiment vind je coating voor je gekleurde betonelementen die beschikbaar is in verschillende kleuren, zoals zwart, bruin en wit. Verder hebben we ook een antraciet coating voor een extra kleurlaag en een mooie glans voor je antraciet onderdelen. Ben je op zoek naar een coating voor andere kleuren, dan kun je ook kiezen voor een blanke coating.

Coating als oplossing voor onderhoud beton schutting

Voor het onderhoud van je beton schutting is een coating een prima manier om je omrastering van beton in goede staat te houden. Je geeft je schutting de noodzakelijke bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf en vuil en zuren krijgen minder kans om de schutting aan te tasten. Ook schimmelgroei ga je er mee tegen. Daarbij biedt de coating je schutting de nodige verzorging, zodat het zijn oorspronkelijke uitstraling behoudt.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Zuidema Schuttingen vind je tientallen blogs met handige tips en adviezen. Heb je bijvoorbeeld deze blogs al gelezen:

Coating bestellen?

Wil je coating bestellen? In onze webshop vind je onze coating, geschikt voor de betonnen delen van je schutting.

Bestel nu

Reacties
Categorieën